Tarih: 04.08.2016 10:00

`Haydi aslanlarım göreyim, önünüze geleni vurun`

Facebook Twitter Linked-in

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeleri alınan askeri öğrenci ve erler o gece yaşananları anlattı. Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi Ş.Ş. ifadesinde, ?Okul komutanı kurmay Albay Mürsel Çıkrıkçı, ?Haydi aslanlarım göreyim sizi önünüze geleni vurun? dedi. Çıkrıkçı, sivilleri ellerini kelepçeleyip bayağı bir dövüyordu. 2 tane de özel kuvvet polisi vardı bizimle beraber? dedi.

Er G.İ. ise ifadesinde Yüzbaşı Ferhat Bayar?ın araçları asker yönetime el koydu evlerinize gidin diyerek uyardığını söyledi. Görkem, ?Soru soranlara tüfek dipçiği ile vurmaya başladı. Sonra camilerden ?Demokrasiye sahip çıkın? anonsu geldi. Yüzbaşı Bayar ve Astsubay Gökhan Ceren camiye saldırarak kapıları yumruklayarak insanları camiden çıkarttı. Yüzbaşı Bayar ve Yarbay Erdal Kılınç halka, ?Hainler hepinizi öldüreceğim? diye bağırdı. İçerisinde yaralı olan bir araca 20 saniyesi olduğunu söyleyip ateş açmaya başladılar.

?KİME OY VERDİNİZ?

Öğrenci N.Ş., ?Çıkrıkçı yoldan geçen araçtakileri indirerek, ?Allah Allah dediniz, kime oy verdiniz?? şeklinde azarlayarak dövdü. 3 kişiyi kelepçeledi diz üstü yol kenarına yatırdı. Çengelköy?de gazeteci olduğunu söyleyen bir kişiyi de dövdü. Halk tekbir getirerek asker dışarı diye bağırıyordu. Komutan Çıkrıkçı geri gelen olursa öldüreceğini söyledi? diye ifade verdi.

Elif Altın / Vatan İstihbarat




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —