Tarih: 03.08.2016 01:22

Teröristbaşı Gülen'in sağ kolu tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzons`da bir süre önce gözaltına alınan ve FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen`in sağ kolu  `Halis` kod adlı Davut Hancı adliyeye sevk edildi. Hancı, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

23 Temmuz`da Trabzon`un Araklı ilçesinde gözaltına alınan Davut Hancı bu sabah, Fatih Devlet Hastanesi`ndeki sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da adliyeye götürüldü. 13 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye`ye giriş yaptığı, Sakarya`ya giderek bazı akrabalarını ziyaret etmesi sonrasında da Trabzon`a geldiği belirlenen Halis kod adlı Davut Hancı, iddialara göre emniyetteki sorgusunda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve bu örgütün üst düzey yöneticileri ile yakın ilişkisi bulunduğu suçlamalarını kabul etmedi. Kanada vatandaşlığı da bulunan Davut Hancı`nın, bir videoda Fethullah Gülen`in yanında çocuklara para dağıtan kişi olduğu iddialarını da yalanladığı öğrenildi.

Bu arada, Davut Hancı`nın kullandığı cep telefonunu incelemeye alan istihbarat birimleri, telefon ve SİM kartının Türkiye`ye giriş yaptıktan sonra alındığını ve sadece birkaç akrabasıyla görüştüğünü belirlendi.

DAVUT HANCI TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen Davut Hancı, savcılıktaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece, `Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yöneticisi olmak` suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —