Tarih: 02.08.2016 22:22

Gülen için ABD'ye 2. başvuru

Facebook Twitter Linked-in

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşılığından gıyabi tutuklu Fetullah Gülen`in acil yakalanması ve tutuklanması taleplerini içeren dosyayı ABD`ye gönderdiklerini anımsatarak, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen`in tutuklanması amacıyla ABD`ye ikinci bir yazı gönderdik. dedi.

İlk yazının ardından Gülen`in neden acilen tutuklanması gerektiğinin nedenlerinin de yer aldığı ikinci yazıyı ABD`ye gönderdiklerini belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

İlk yazımız üzerine bizden istedikleri bilgileri, `neden acildir` diye sordukları sorulara yanıt verdik. `Darbe teşebbüsünde Fetullah Gülen`in parmağının olduğuna ilişkin ciddi iddialar, ifadeler var. O yüzden acilen tutuklanması gerekir, üçüncü ülkeye kaçabilir şeklinde istihbari bilgilerimiz var` diye yazdık, gönderdik.

Türk-ABD ilişkileri ve dostluğu bakımından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen`in Türkiye`ye iade edilmesi gerektiğini belirten Bozdağ, Gülen`in yargı huzuruna çıkarak adil bir şekilde yargılanması gerektiğini söyledi.

UMARIM ABD GÜLEN`İ TÜRKİYE`YE İADE EDER

ABD`ye ziyaretlerinde de gerçekleştirecekleri görüşmelerde Gülen`in iadesini talep edeceklerini vurgulayan Bozdağ, Ben umarım ki ABD bu konuda Türkiye`nin lehine, demokrasi ve hukuk devleti olmanın gereklerine uyar ve bu terör örgütü liderini Türkiye`ye iade eder. diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —