CHP`li Cankurtaran: 30 Ağustos daha büyük coşkuyla kutlanmalı

CHP`li Cankurtaran: 30 Ağustos daha büyük coşkuyla kutlanmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, 30 Ağustos darbecilerin değil, Atatürk`ün ordusunun zaferidir. FETÖ`cü askerlerin yaptığı bir darbe girişiminin faturası, Atatürk`ün bize armağanı olan Zafer Bayramı`na çıkarılamaz. Tam tersine daha bir coşkuyla ku

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran,  30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının iptal edilmesini eleştirdi.Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Savunma Bakanı Fikri  Işık`ın, katıldığı bir televizyon programında 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri  bu yıl yapılmayacak. dediğini anımsattı.  İktidarın, milli bayramları iptal etme konusundaki fırsatçılığını bu  sefer de kaçırmadığını savunan Cankurtaran, şöyle devam etti:    Daha önce de terör, güvenlik riski veya doğal afetler bahane edilerek  bazı milli bayramların kutlanması iptal edilmişti.  Sayın Işık, `Halkta travma  varken, geçit töreni yapmak doğru değil.` diyor. İyi de başından beri `Darbeyi  FETÖ yaptı.` derken bu karar sanki ordunun tamamına karşı halkın bir tepkisi  varmış gibi algı yaratmaz mı? Halkımızın FETÖ`cü askerlere tepkisi var, ordumuzun  tamamına ve milli bayramlarımıza değil. Ayrıca günlerden beri vatandaşlarımızı  demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara, meydanlara davet eden kendileri. Sıra  Zafer Bayramı`nın kutlamasına gelince mi halkın yeni travma geçirdiği akıllarına  geldi?

   Cankurtaran, darbeyi FETÖ`cü askerlerin yaptığının bizzat hükümet  tarafından dile getirildiğine işaret ederek, Bir tarafta kendi halkına ateş açan  bir avuç kendini bilmez asker var, diğer tarafta yedi düvele meydan okuyan,  arkasında halkının desteği olan kahraman bir ordunun kazandığı eşsiz bir zafer  var. 30 Ağustos darbecilerin değil, Atatürk`ün ordusunun zaferidir. FETÖ`cü  askerlerin yaptığı bir darbe girişiminin faturası, Atatürk`ün bize armağanı olan  Zafer Bayramı`na çıkarılamaz. Tam tersine daha bir coşkuyla kutlanması gerekir.  ifadesini kullandı. Atatürk, laiklik konusunda geçmişten farklı ılımlı mesajlar vermeye  çalışan AK Parti`nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın kutlanmasını iptal etmesinin,  samimiyet konusunda kuşku yaratacağını ileri süren Cankurtaran, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan`dan bu konuda hükümete bir çağrıda bulunmasını istedi.
 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan uluslararası yatırımcılara konuşuyor


Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride