Eğitim ile siyaset, din, terör bir arada düşünülemez. Seçtiğiniz veya seçeceğiniz okulun milli egemenliğin üstünlüğü dışında bir amaca hizmet eden herhangi bir oluşumla bağlantısının olmadığından emin olunuz. Seçilen yayınların ve eğitim kadrosunun bu tür oluşumlarla ilgisi olmadığını kontrol ediniz.
Tanıtım görselleriyle, videolarla, billboardlarla anlatılanlar gerçeği yansıtmayabilir. Bu nedenle çocuğunuzun eğitim alacağı kurumun fiziki koşullarını, sosyal imkanlarını bizzat görmelisiniz.
Kurum tarafından geçmiş yıllarda gerçekleştirilmiş bilim, sanat ve sportif alanlardaki çalışmaları, elde edilen başarıları incelemeniz gelecek için size ipuçları verecektir.
Akademik başarı ile sosyal beceri; sanat, spor ve bilim alanlarındaki başarılar birlikte değerlendirilmeli, kurumun kültürel değerlere verdiği önem de birlikte irdelenmelidir.. Tüm bu analizleri yapmanız, çocuğunuzu nereye emanet ettiğiniz konusunda aydınlatıcı olacaktır.
En önemli noktalardan birisi de eğitim dönemi başlarken algı testleri yapılıp yapılmadığından ve algısına göre çocuğunuza eğitim modeli seçilip seçilmediğinden emin olmalısınız. Unutmayınız ki; her çocuk farklı öğrenir..
Rehberlik servisi aktif ve yeterli sayıda uzman oluşuyorsa, sınav kaygısı ile başa çıkma, odaklanma, etkili öğrenme metodları gibi konularda öğrencilere ücretsiz destek veriliyorsa tercihinizi olumlu yönde etkilemelidir.
Vatanını, milletini seven iyi ahlaklı; dürüst ve özgüveni gelişmiş çocuklar yetiştirmek için seçtiğiniz okulun kültürünü araştırmanız ve doğru karar vermeniz çocuğunuzun tüm hayatını etkileyecek bir öneme sahiptir.
Uzman Psikolog Gani Eser
Öğretmen-veli-öğrenci iletişim kopukluğuna çözüm
Orjinal Habere Git