Bakan Bozdağ`dan flaş Gülen açıklaması

Bakan Bozdağ`dan flaş Gülen açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD`den FETÖ lideri Fethullah Gülen`in tutuklanmasını talep edildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Toplantısı için geldiği Meclis`te gazetecilerin  sorularını yanıtladı. FETÖ elebaşı Gülen`in ABD`den başka bir ülkeye kaçmasının ancak  ABD`nin izin vermesiyle mümkün olacağını vurgulayan Bozdağ, Kaçarsa ABD  kaçmasına ya göz yummuş ya da onay vermiştir. Çünkü şu anda Pensilvanya`daki  ikameti ABD`nin güvenlik birimleri, istihbarat örgütlerince yakından takip  ediliyor, kontrol altında. O kontrolün dışına ABD`nin izin ve onayı olmadan çıkma  ihtimali yok. Türkiye`nin dışında bir ülkeye gitmesi onun kaçması anlamında değil  de ABD`nin ülkeden ayrılmasına izin ve onay vermesi anlamına gelir. ABD`nin  oradan çıkarması anlamına gelir dedi.

  Türk-ABD ilişkileri ve Türkiye-ABD dostluğu bakımından FETÖ ele başı  Gülen`in Türkiye`ye iade edilmesi gerektiğini belirten Bozdağ, Gülen`in yargı  huzuruna çıkarak adil bir şekilde yargılanması gerektiğini söyledi.

  Bozdağ, ABD`li yetkililerden empati yapmalarını isteyerek, şöyle devam  etti: Amerika`da Sayın Obama`nın yönetim yeri Beyaz Sarayı bombalamış  olsalar, etrafında onlarca insan ölmüş ve yaralanmış olsa, Kongreyi bombalamış  olsalar etrafında ölü ve yaralılar olsa, Pentagon`u bombalamış olsalar, Amerikan  özel harekatını bombalamış olsalar, Sayın Obama`yı infaz için timler gelse,  Obama`nın bulunduğu yere kurşun yağdırsalar ve onun korumalarını şehit etmiş  olsalar ve büyük bir darbe teşebbüsü Türkiye`de olduğu gibi 200`den fazla ölü, 2  binden fazla yaralıyla başarısız kalmış olsa ve bu darbe teşebbüsünü yapan, sevk  ve idare eden kişi de Türkiye`de bulunsa... ABD`nin yönetimi, mahkemeleri,  Başkanı bunu Türkiye`den istemiş olsa, Türkiye vermese bu Amerikalıları üzmez mi,  rahatsız etmez mi? Elbette rahatsız eder.

 Türkiye`ye verilmemesi halinde Türkiye-ABD ilişkilerini çok olumsuz  etkileyeceği gibi Türk halkının ABD`ye bakışını da olumsuz etkileyecektir. Ben  Amerika`da bulunan ABD vatandaşlarından demokrasi ve hukuk devletine inananların  da ABD hükümetine bakışını olumsuz etkileyecektir. Böylesi bir suçluyu `ABD  hiçbir gerekçeyle Amerika`da daha fazla tutamaz` diye düşünüyorum. Bunun artık  bir izahı yok, iadesi gerekiyor.

`ABD`YE İKİNCİ YAZIYI GÖNDERDİK` 

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ elebaşı Gülen`in acil yakalanması ve  tutuklanması taleplerini içeren dosyayı ABD`ye gönderdiklerini anımsatarak,  FETÖ elebaşı Fetullah Gülen`in tutuklanması amacıyla ABD`ye ikinci bir yazı  gönderdik dedi. İlk yazının ardından Gülen`in neden acilen tutuklanması gerektiğinin  nedenlerinin de yer aldığı ikinci yazıyı ABD`ye gönderdiklerini belirten Bozdağ,  İlk yazımız üzerine bizden istedikleri bilgileri, `neden acildir` diye  sordukları sorulara yanıt verdik. `Darbe teşebbüsünde Fetullah Gülen`in  parmağının olduğuna ilişkin ciddi iddialar, ifadeler var. O yüzden acilen  tutuklanması gerekir, üçüncü ülkeye kaçabilir şeklinde istihbari bilgilerimiz  var` diye yazdık, gönderdik. diye konuştu. Bozdağ, ABD`ye ziyaretlerinde de gerçekleştirecekleri görüşmelerde  Gülen`in iadesini talep edeceklerini vurgulayarak, Ben umarım ki ABD bu konuda  Türkiye`nin lehine, demokrasi ve hukuk devleti olmanın gereklerine uyar ve bu  terör örgütü liderini Türkiye`ye iade eder ifadesini kullandı.

 

 

MEB`den askeri lise öğrencilerinin nakli ile ilgili önemli açıklama


Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride