Tarih: 02.08.2016 12:22

Korkunç görüntüler ortaya çıktı... Dehşet gecesi!

Facebook Twitter Linked-in

15 Temmuz gecesi Özel Harekat ve Havacılık Merkezi`nin bombalanmasına ilişkin görüntüler, darbeci hainlerin dehşetini gözler önünü serdi. Polis Akademisi`nin Gölbaşı yerleşkesinde bulunan Havacılık Dairesi Başkanlığı`na ait helikopterler ve Özel Harekat, darbecilerin F-16`larla bombaladığı ilk yerler oldu. Darbeciler ilk olarak saat 23.16`da helikopter pistini saat 23.58`de de Özel Harekat Daire Başkanlığı`na TSK envanterindeki en güçlü bombaları attı. Bombanın yarattığı etki kilometrelerce ötedeki kameralara da yansıdı. Bombardımanın ardından pistin dakikalarca alev topu gibi patladığı gözleniyor.

PİST ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) 15 Temmuz`daki darbe girişimi sırasında 49 polisin şehit düştüğü Gölbaşı saldırılarının görüntüleri ortaya çıktı. FETÖ darbe girişiminin gerçekleştirildiği 15 Temmuz gecesi FETÖ`cü terörsitlerin ilk hedefi, Gölbaşı`ndaki Havacılık Daire Başkanlığı oldu. Polisin helikopter pisti ve helikopterleri F-16`larla vuruldu. Saat 23.16`da Havacılık Daire Başkanlığı`na ait helikopter pisti vurularak polisin darbe girişimini önlemek için kullanması olası hava gücü engellendi. Patlamada bir helikopter tamamen yandı, bir helikopter de zarar gördü. 7 Özel Harekatçının yanarak şehit düştüğü ilk saldırı sırasında, darbe girişimine karşılık vermek üzere kaldırılması planlanan helikopterlere yakıt ikmali yapıldığı öğrenildi. Görüntülerde, TSK`nın en güçlü bombalarının yarattığı etkinin büyüklüğü dikkat çekiyor. Bombanın düşmesinin ardından pistte art arda patlamalar yaşandığı, bir alev topunun sürekli parlayıp dindiği gözleniyor.



İKİNCİ BOMBA 23.58`DE

FETÖ`nün pilotları, ikinci bombayı ise darbecilere karşılık vermek üzere Polis Özel Harekat (PÖH) timlerinin hazırlıklarını sürdürdüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı`na attı. En büyük şehit de burada verildi. İkinci saldırı, daha ilk saldırının yangını söndürülememişken saat 23.58`te geldi. Darbe girişimine karşı çıkmak üzere Daire Başkanlığı ana nizamiyesine yönelen PÖH unsurları F-16`larla vuruldu. Bombanın yarattığı dehşet, kilometrelerce ötedeki kameralara yansırken, uzunca bir süre yangının devam ettiği gözleniyor. PÖH, burada 42 şehit verdi. Darbeci pilotların Gölbaşı`nda gerek Havacılık Dairesi, gerekse Özel Harekat Dairesi`ni PKK hedeflerini vuran bombalarla vurduğu ortaya çıkmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —