Başbakan Yıldırım daveti yineledi

Başbakan Yıldırım daveti yineledi

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, muhalefet liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın yaptığı Yenikapı davetini yineledi.

Yıldırım`ın konuşmasında öne çıkanlar

5 Temmuz`un tahribatını onarmak için olağanüstü bir gayret içindeyiz. Daha ilk saatten itibaren yurdun her köşesinde savcılarımız harekete geçmiş hukuk işlemeye başlamıştır. Polisimiz mücadele verirken yurdun dört bir yanında asayişin teminini gerçekleştirmiştir. Ekonomi yönetiminde asla bir sorun olmamıştır. kahraman Türk millet ekonomi konusunda da üzerine düşen görevi yapmıştır.

YENİKAPI DAVETİ

Dün muhalefet liderlerini makamlarında ziyaret ettim ve süreçle ilgili bilgileri aktardım. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Pazar Günü İstanbul`da demokrasi mitingi gerçekleştirecektir. Bu mitinge AK Parti olarak tüm teşkilatlarımızla katılacağız, Yenikapı`da hazır olacağız. Cumhurbaşkanımızın parti liderlerine yaptığı çağrıyı yineliyorum. Gün birlik günüdür. CHP ve MHP`yi bu büyük buluşmaya davet ediyorum.

CUMHURBAŞKANIMIZIN DİK DURUŞU BUNU SAĞLADI

15 Temmuz akşamı Türkiye uçurumun kenarından döndü. Darbe girişimi başarılı olsaydı ne anayasa olacaktı ne hukuk işleyecekti ne de gazi Meclis var olacaktı. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı insan haklarından hiçbir eser kalmayacaktı devletimiz ve milletimiz uçurumun kenarından dönmüştür. Bunu sağlayan Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve milletimizin darbecilere karşı durmasıdır.