İstanbul'da 250 hakim ve savcı tutuklandı

İstanbul'da 250 hakim ve savcı tutuklandı

İstanbul'da 250 hakim ve savcı tutuklandı. 51 Hakim ve savcı firarda.

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin İstanbul`da yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan hakim ve savcı sayısı 250`ye çıkarken, Ergenekon davasına bakan üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu ile Balyoz davasının savcılarından Hüseyin Kaplan`ın da arasında bulunduğu 51 hakim ve savcı firari olarak aranıyor.

FETÖ`nün darbe girişimine ilişkin İstanbul`daki 4 adli mercide, kentte görevli bazı hakim ve savcılara yönelik yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, daha önce firari olarak aranan bazı hakim ve savcılar gözaltına alınarak, çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yürütülen soruşturmada, 110 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Aralarında, eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur`un da bulunduğu hakimlerden 66`sı tutuklanırken, 38`i serbest kaldı, 5 şüpheli ise aranıyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yürütülen soruşturma kapsamında, 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında eski HSYK 2. Daire Başkanı hakim Nesibe Özer`in de bulunduğu 84 hakim ve savcı tutuklanırken, 38`i ise serbest kaldı. Diğer 18 şüphelinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı`nca devam eden soruşturma çerçevesinde de 38 hakim ve savcı hakkında gözaltı talimatı verildi. Bunlardan 19`u tutuklanırken, 12`si serbest kaldı. Aralarında savcı Hikmet Usta`nın da bulunduğu 7 şüpheliye ise ulaşılamadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yürütülen soruşturma kapsamında ise 135 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Balyoz davası savcılarından Savaş Kırbaş`ın da arasında bulunduğu 81 hakim ve savcı tutuklanırken, 35`i serbest kaldı. Ergenekon davasına bakan üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu ile Balyoz davasının savcılarından Hüseyin Kaplan`ın da arasında bulunduğu 21 hakim ve savcı ise aranıyor.

Hakim ve savcıların ``terör örgütüne üye olmak`` suçundan tutuklandıkları, aranan ve adreslerinde bulunmayan 51 hakim ve savcı hakkında da sulh ceza hakimliklerince tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildiği bildirildi.



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride