Meclis FETÖ`nün darbe girişimini araştıracak

Meclis FETÖ`nün darbe girişimini araştıracak

FETÖ`nün darbe girişimiyle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete`de yayımlandı - Çocuklara yönelik her türlü istismarı önlemek için kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun görev süresi uzatıldı

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) darbe girişimiyle  ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete`de  yayımlandı.

    Resmi Gazete`de yayımlanan karara göre, FETÖ`nün 15 Temmuz`daki darbe  girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin tüm yönleriyle araştırarak  gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyon 15 üyeden oluşacak.  Komisyonun çalışma süresi başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üye seçimi  tarihinden sonra 3 ay olacak. Kurulan komisyon, gerekli görülmesi halinde Ankara  dışında da çalışmalarda bulunabilecek.

 

    Anayasanın 98, içtüzüğün 104 ve 105`inci maddeleri uyarınca kurulan  komisyon hakkındaki TBMM kararı, Meclis Genel Kurulu`nda 26 Temmuz`da kabul  edilmişti.

 

    Öte yandan  çocuklara yönelik her türlü istismar olaylarını  araştırmakla ilgili olarak kurulan Meclis Araştırma Komisyonu`nun görev süresinin  uzatılmasına ilişkin TBMM kararı da Resmi Gazete`de yayımlandı.

 

    Alınan kararla, başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik  her türlü istismar olaylarının araştırılması ve alınması gereken önlemlerlerin  belirlenmesi amacıyla kurulan komisyonun görev süresi  22 Temmuz`dan itibaren 1  ay süreyle uzatıldı.

 

    Söz konusu karar, TBMM Genel Kurulu`nun 27 Temmuz`daki 119.  birleşiminde kabul edilmişti.

 

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay gözaltına alındı


Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride