Tarih: 01.08.2016 18:22

2010 KPSS i?ptal! - Mahkeme 2010 KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünü i?ptal etti

Facebook Twitter Linked-in

2010 KPSS i?ptal mi sorusuna istinaden  Ankara 1. İdare Mahkemesi, usulsüzlük iddiaları nedeniyle 2010 KPSS`nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısmını iptal ettiğini açıkladı.

15 Temmuz Darbe Girişimi ardından OHAL kararnamesi ile birlikte üst seviyeye çıkarılan FETÖ ile mücadeleler kapsamında soruşturmalar devam ederken, FETÖ terör örgütünün her geçen gün bir yolsuzluğuna ulaşılıyor. Bu doğrultu da Ankara 1. İdare Mahkemesi, usulsüzlük iddiaları nedeniyle 2010 KPSS`nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısmını iptal etti. İşte 2010 KPSS ile ilgili tüm detaylar haber7.com`da..

MAHKEME 2010 KPSS`NİN BİR KISMINI İPTAL ETTİ

Ankara 1. İdare Mahkemesi, soruların sınavdan önce dışarıya sızdırıldığı iddiaları üzerine Eğitim Bilimleri kısmı iptal edilen  2010 `daki  Kamu Personel Seçme Sınavı`nın (KPSS)  Genel Yetenek ve Genel Kültür   bölümü de iptal edildi.

 

SORULAR ADAYLARA SIZDIRILDI

Usulsüzlük iddiaları nedeniyle bazı bölümleri iptal edilen 2010`daki KPSS`ye kızı giren Avukat Cemal Yeşilyurt, sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptal edilmemesi üzerine, bu bölümdeki sınav soru ve cevaplarının yüzlerce adaya servis edildiğini savunarak, sınavın bu kısımlarının da iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi`ne dava açmıştı.

DAVA ÖNCE REDDEDİLDİ 

Ankara 1. İdare Mahkemesi`nin davayı reddetmesi üzerine, Yeşilyurt kararı temyiz etti. Temyiz istemini görüşen Danıştay 12. Dairesi, İdare Mahkemesi`nin kararını bozmuştu. 

Bozma üzerine dosyayı tekrar görüşen Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS `nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oy birliğiyle iptal etti.

HUKUKA UYGUN DEĞİL

İdare Mahkemesi`nin kararında, soruların sınavdan günler öncesinde sızdırıldığı, soruları alan kişilerin ikrar içeren ifadeleri ile teknik incelemeler sonucu düzenlenen bilirkişi raporlarıyla sabit olduğundan 10 Temmuz 2010`da yapılan KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarında hukuka uyanlık bulunmadığı sonucuna varıldığı kaydedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —