Tarih: 01.08.2016 10:22

Darbe komisyonuna yoğun ilgi

Facebook Twitter Linked-in

Edinilen bilgiye göre, tüm partilerin verdiği önergelerin  birleştirilerek görüşülmesinin ardından, kurulması kabul edilen Araştırma  Komisyonu için süreç işlemeye başladı. Gruplar, milletvekillerine çağrı yaparak,  Komisyon`da görev almak isteyenlerin başvurusunu istedi.
 
17 kişiden oluşacak Komisyon`da  AK Parti`ye düşen 10 üyelik için  bugüne kadar hiçbir komisyonda ulaşılamayacak kadar talep geldi. AK Parti`li  yaklaşık 120 milletvekili, süre uzatımıyla 4 ay çalışacak Komisyon`da üye olarak  görev yapmak için başvuruda bulundu.
 
AK Parti`li yetkililer, Salı günü Başbakan Binali Yıldırım ile  görüşerek, Komisyon üye listesini oluşturmayı planlıyor.
 
CHP:4, HDP:2, MHP:1

Komisyonda CHP`ye 4, HDP`ye 2 ve MHP`ye ise 1 üyelik düşüyor.  Grupların kendilerine düşen üyelikler için tespit ettikleri isimleri TBMM  Başkanlığı`na sunması halinde, 4 Ağustos Perşembe günü Genel Kurul`da okunmasıyla  Komisyon oluşumu tamamlanacak.
 
Komisyon, üyelerinin belirlenmesinin ardından, en yaşlı üyenin  başkanlığında toplanacak ve başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üyeden oluşan  Başkanlık Divanı`nı belirleyecek.
 
Meclis`in  tatile girmemesi nedeniyle komisyon, çalışmalarına hemen  başlayacak. Meclis`in tatile girmesi halinde ise komisyon yeni yasama yılında  çalışmalarına devam edecek.
 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —