YAŞ`ın yapısal değişikliğiyle ilgili Bakan Bozdağ`dan flaş açıklama

YAŞ`ın yapısal değişikliğiyle ilgili Bakan Bozdağ`dan flaş açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 24`ün canlı yayınında gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. YAŞ`ın yapısal değişikliğiyle ilgili açıklama yapan Bakan Bozdağ, Amaç darbe zeminini ortadan kaldırmak. Sivil üyelerle demokratik denetim sağlanacak. Artık

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yüksek Askeri Şura`nın (YAŞ)  yapısının değişmesine ilişkin, Baktığınızda sayısal çoğunluk da değişti ve  oradaki yapıda çok farklı bir hale geldi. Artık milletin iradesi doğrultusunda  bir terfi, değişme ve gelişme olacaktır. Bu son derece önemli bir konu.  Demokratik bir denetim ve demokratik denetimin de bir noktada belirleyici olduğu  bir yapı ortaya çıkıyor dedi. Bozdağ, 24 TV`de katıldığı programda, gündeme ilişkin  değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.

Gülen`in ABD`den kaçıp kaçmadığı ile ilgili soruya Bize gelen bilgiler şuanda ABD`de olduğu yönünde, ama üçüncü bir ülkeye kaçma arayışı olduğuna dairde önemli istihbarı bilgiler var. Amerika izin vermezse zaten ABD`den kaçamaz diye yanıt veren  Bozdağ`ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Bu darbe teşebbüsü peygamber ocağı olan ordumuzun Fetö`nün ocağına, milletin ordusu olan ordumuzun Fetö`nün ordusuna nasıl dönüştürüldüğünü, hepimizin önüne çok acı bir şekilde konulmuştur. Bundan sonraki süreçte bunu daha imkansızlaştıracak, peygamber ocağını milletin ordusunu, koruyacak tedbirlere ihtiyacı var. Onlardan birisi Yüksek Askeri Şura`nın yapısının değişmesi ve sivil ağırlığının orada artması ve terfilerden belirleyici iradenin sivil irade olması anlamı taşımaktadır. Baktığımızda sayısal çoğunlukta değişti ve oradaki yapıda çok farklı hale geldi. 

 



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride