Halep'te büyük operasyon başladı

Halep'te büyük operasyon başladı

Suriyeli muhalifler, Halep kuşatmasını kırma adı altında büyük bir operasyon başlattı.

Suriyeli muhaliflerin, Halep`te rejimin kuşatması altında yer alan bölgelere ulaşmak için ``Halep kuşatmasını kırma`` adı verilen büyük bir operasyon başlattığı bildirildi.

muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı göre, Fetih Ordusu (Ceyş el-Fetih) ile Halep`in Fethi operasyon odasına bağlı birliklerin Halep kent merkezinde rejimin kuşatması altındaki bölgelere uygulanan ablukayı kırmak için ``Halep kuşatmasını kırma`` adı altında büyük bir operasyon başlattı.

Muhaliflerin operasyonu kentin güney kesimlerinden başlattığını ifade eden kaynaklar, Fetih Ordusunun Halep`in güneyinde Esed güçlerinin kontrolündeki Raşidin semtinde rejime ait bir tankla bir askeri aracı imha ettiğini bildirdi.

Bu arada Ahrarı Şam`ın askeri sözcüsü Yusuf El Muhaciri de sosyal paylaşım sitesi YouTube üzerinde paylaştığı videoyla operasyonu duyurdu.

Öte yandan Halep`teki yerel aktivistlerden Yasir Ebu Ammar`da Halep`te muhaliflerin kontrolündeki birçok semtte halkın rejim ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının saldırılarına maruz kalmamak için lastik yaktıklarını söyledi.

Muhaliflerin, Halep`in güneyinde Hikme okulu ve Muhabe ile Raşidin tepelerinin kontrolünü sağladığını aktaran Ebu Ammar, çatışmalarda rejimden 3 tankın alındığı ve 4 tane askeri aracı imha ettiğini belirtti.

Ebu Ammar, kentin Sukeri semtinde de Halep`in kuşatmasının protesto edildiğini kaydetti.

Rejim güçlerinin bu ay içerisinde kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlaması üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti.