Tarih: 31.07.2016 07:22

İngiliz gazeteden şok 15 Temmuz iddiası!

Facebook Twitter Linked-in

İngiliz Daily Ekspress gazetesi İngiliz hükümetinin gerektiği takdirde tatil için Türkiye`de bulunan ve sayıları 50 bin civarı olan vatandaşlarını kurtarmak bahanesiyle askeri bir operasyon planladıklarını, hatta bu görevi gerçekleştirecek askerlerin Güney Kıbrıs`ta bulunan İngiliz üssüne gönderildikleri bilgisini veriyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalar, kendi vatandaşlarını kurtarma girişiminin de ötesinde, adeta bir işgal planını andırır nitelikte.

İşte gazetede yayınlanan o dehşet senaryosu...

KIBRIS`A GELMİŞLER

Türk iç savaşına sebep olacak bir girişimle asilerin hükümeti ikinci defa devirme girişiminde bulunabilecekleri korkusuyla birlikte, İngiliz birlikleri Türkiye`nin komşusu Kıbrıs`a geçtiler ve gerektiği takdirde ülkede bulunan Britanyalı turistleri kurtarma görevine hazırlanıyorlar.

Acil durum planları hazırlayan savunma yetkilileri ve silah donanmış askerler, Özel Kuvvetler Destek Mangası`yla beraber gözde bölgelere uçarak turistleri ve aileleri evlerinde güven içerisinde tutmak için hazırlar.

HALKA ATEŞ ETMEK SERBEST OLACAKTI

Yüzlerce jet, helikopter ve öteki uçaklar 50 bin civarı Britanyalı`yı tehlikeden uzaklaşmalarına yardımcı olmak için görevlendirilecekler. Askerler bu operasyona müdahele etmeye kalkışacak yerel isyancılara ateş etmekte serbest olacaklar.

Daily Star Sunday`e konuşan önde gelen bir savunma kaynağı: ``Türkiye uçurumun kenarında. Eğer ikinci bir darbe girişimi yaşanırsa iç savaşa dönüşecektir. Eğer böyle olursa büyük ölçekli uluslararası bir kriz yaşanacaktır. Türkiye`de vatandaşları yaşayan ya da tatilde bulunan her ülke onları kurtarmak üzere girişimde bulunacaklardır ve biz oyunun ilerisinde olmaya niyetliyiz,`` sözlerini ifade etti.

OPERASYON MERKEZİ KRALİYET HAVA ÜSSÜ

Kurtarma operasyonunun merkezi Türkiye`ye 100 mil uzaklıktaki Kıbrıs`ın güneybatı sahilinde bulunan Kraliyet Hava Kuvvetleri üssü olacak gibi görünüyor, fakat halihazırda Akdeniz`de bulunan Kraliyet Donanması savaş gemileri, Başbakan Theresa May`in görevlendirmesi halinde harekata dahil olabilirler.

TÜRKİYE`DE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURACAKLARMIŞ

İngiliz birlikleri Türkiye içerisinde ``güvenli bölgeler`` oluşturacaklar ve havalimanları İngiliz vatandaşlarının havayolu ile ülkeden çıkarılmaları için kullanılacak. Önce pek çoğu Lübnan`a götürülmek üzere SAS komandoları eşliğinde tahliye başlayacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —