Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavı Temmuz ayı için gerçekleştirilmedi. Ülkemizde yaşanan olaylardan sonra ehliyet sınavında ertelemeye gidilmişti. Ehliyet sınavında ikinci bir erteleme kararı alınarak Ağustos ayındaki sınav ile birleştirme kararı alındı.

Ülkemizde kara yollarında her gün binlerce insan araç kullanımında bulunur. Bu araç kullanımı sırasında vatandaşların hazır bir şekilde motor, araba kullanabilmeleri için öncelikle bu araçları nasıl kullanmaları gerektiğini bilmeleri gerekir. Araç kullanımı için gerekli eğitimlerin verildiği sürücü kursları vardır. Her on sekiz yaşını geçen araba ehliyetini on yedi yaşını geçen adaylar ise motor ehliyeti alma hakkına sahiptir. Bu nedenle erken yaşlarda ehliyet alımı önemlidir. Sonrasında artık giderek yıllar ilerledikçe önümüze bazı sorunlar ve de işler çıkabilir. Bir ehliyet almak için öncelikle gerekli olan bu kurslara katılım sağlayarak bizler öncelikle bazı sistemlerden yararlanmalıyız. Çünkü araç içerisinde herhangi bir hata yapmamız sonucunda meydana gelen bu sorundan kurtulmak için bizler öncelikle gerekli olan bu eğitimi almamız gerekir. Ehliyet sınavı ile ilgili şimdi ise aşağıda ki yazımızda sizlere bilgiler vereceğiz.

 

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ! 

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ! 

 

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

 

Her yıl binlerce katılım sağlandığı ehliyet sınavları öncelikle bilgiyi ölçmek için yapılır. Bilgisi test edilen adayların öncelikle bu sınava giriş yaptıktan hemen sonra gerekli olan uygulama sınava da girmeleri gerekir. Ehliyet yazılı sınavında öncelikle bizlerden araç kullanımı, trafik bilgisi, araç kullanımında dikkat edilenler ve de diğer bilgilere ulaşabilirler. Bunun için de adaylar sürücü kurslarında belirlenen derslere katılarak sınav için bilgilendirme yapılır. Ardından da çıkmış soruların çözülmesi adayların bu yazılı sınavdan başarılı olmasını sağlar. Ehliyet alabilmek için ilk aşama olan bu sınavdan geçmeleri için en az 70 puan almaları gerekir. Ancak yazılı sınavdan 70 puanı geçemeyen adayların bu sınavdan başarılı olma ihtimalleri yoktur. İkinci bir sınav olan uygulamalı sınava geçebilmeleri için bu yazılı sınavda onlar için önemlidir.

Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar ise ehliyet alma sürecine devam etmektedirler. İkinci bir aşamaya geçemeyen adaylar ise öncelikle bu sınavı geçene kadar sınava giriş yapmaları gerekir. Bu nedenle ehliyet almak için önemli olan bu uygulama sınavdan bizler de hemen hizmet alabilmek istiyorsak ehliyet sınavının yapılacak olan tarihlerini güncel olarak takip etmemiz gerekir. Bu nedenle ehliyet sınavı için uygulamalı sınavda sürüşler test edilir. Yanınıza oturan eğitmeniniz ve de arka koltukta olan eğitmenler sizlerin park edişinizi, yolda ki dikkatinizi, araç hâkimiyetinizi korumanız gerekir. Böylece sizlerin ehliyet alıp alamayacağınızı ortaya çıkarır. Ehliyet sınavı için gerekli olan tüm bu bilgilerin edinilmesi için kurslara giderek bilgilendirilip eğitilirsiniz. Bunun ardından da bu ehliyet sınavları başlar.

Önümüzde ki sezon içerisinde ehliyet sınavı ne zaman yapılacak diye düşünmüş olursunuz. Bizler de sizle için ehliyet sınavı ne zaman yapılacak diye bir araştırma yaparak sizlere bu konu hakkında en geniş bilgiler vermek istedik. Kafanızda yer alan ehliyet sınavı ne zaman yapılacak sorusuna en geniş bilgileri ve de en güncel cevabı bu yazımızda bulabilirsiniz. 2016 ehliyet sınav tarihi 27 Ağustos tarihi olarak belirlenmiştir. Ehliyet alacak olan adaylar ehliyet sınavı ne zaman yapılacak diye düşünürler se yine aynı şekilde bu güncel haberleri takip ederek ulaşabilirler.

 

 

FETÖ?nün gizli okullarındaki kirli plan` Ajanları böyle yetiştirmişler...


genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.