Tarih: 30.07.2016 10:22

Tümgeneralin de bulunduğu 20 kişi tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

İzmir merkezli 22 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması`na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 kişiden, aralarındaTümgeneral Hamza Koçyiğit ile eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt`ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce`nin de bulunduğu 20 kişi tutuklandı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato`nun, FETÖ/PDY`nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmanın ikinci ayağı kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 79 kişiden gözaltına alınan 28`i, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına faaliyet göstermek suçlamalarıyla savcılığa sevk edildi.

Aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit ile eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt`ın yaveri emekli Albay Yüce`nin de bulunduğu zanlılardan 20`si tutuklanırken, 8 kişiyse adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TSK yapılanması soruşturması

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, İzmir`deki askeri casusluk soruşturmasındaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda 7 Temmuz`da FETÖ/PDY`nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik soruşturma başlatmış, aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY`nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 2`si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti.

İzmir merkezli Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar, Mersin`de gerçekleştirilen ilk dalga operasyonda 8 zanlı gözaltına alınmış, 12 kişinin önceki operasyonlar kapsamında arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti.

Soruşturmanın önceki günkü ikinci dalga operasyonunda da 55`i asker 79 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, 28 zanlı gözaltına alınmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —