Tarih: 29.07.2016 23:44

Türkiye, Almanya'nın isteğini reddediyor

Facebook Twitter Linked-in

Alman Basın Ajansı (dpa), hükümet yetkililerinin Federal Meclis`in soykırım kararını onaylamasından bu yana Almanya`nın Ankara Büyükelçisi`nin görüşme talebine yanıt vermediğini iddia etti.

DW Türkçe`de yer alan habere göre, AK Parti hükümeti 1915 olaylarının soykırım olarak tanınmasını öngören karar tasarısının Almanya Federal Meclisi`nde onaylanmasından bu yana Almanya`nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann`ın görüşme taleplerine yanıt vermedi. 

Alman Büyükelçi`ye Dışişleri Bakanlığı ve diğer hükümet makamları tarafından randevu verilmediğini ve görüşme tekliflerinin yanıtlanmadığı kaydedilirken, Büyükelçilik düzeyi altındaki Alman yetkililerin ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından onaylanması kaydıyla ?ara sıra` randevu alabildikleri belirtildi.

MERKEL DARBECİLERE KARŞI `ÖLÇÜLÜ` OLUNMASINI İSTEDİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel dün yaptığı açıklamada darbe soruşturmasıyla ilgili tutuklamalar ve uygulamaları eleştirerek, `Bir hukuk devletinde, ölçülülük ilkesi tamamen sağlanmalıdır. Beni de endişelendiren ve yakından izlediğim husus da bu ifadelerini kullanmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —