Erdoğan'a suikast planları Külliye'de yapılmış

Erdoğan'a suikast planları Külliye'de yapılmış

Darbeci suikastçi Piyade Yarbay Emin Güven ifadesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikastin Külliye'de planlandığını söyledi.

FETÖ/PDY 15 Temmuz darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a yönelik düzenlenecek suikastın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde planlandığı ortaya çıktı.

Darbeci, Piyade Yarbay Emin Güven ifadesinde, Erdoğan`ın Başyaveri Ali Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı ve Kurmay Albay Fırat Alakuş plana son şeklini verdi dedi.

Güven, 15 Temmuz saat 15.30 sularında Muhafız Alayı`na ulaştık. Muhafız Alay Komutanı ve Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı sivildi. Masanın üzerinde otel ya da tatil köyü olabileceğini değerlendirdiğim üzerinde `Marmaris` yazılı olan coğrafi analiz sistemi uydu görüntüleri ve planlar vardı. Cumhurbaşkanı`nın yeri öğrenilecek ve bir ekip gidip Cumhurbaşkanı`nı alacaktı. Ama tam yerini bilmiyorlardı. Cumhurbaşkanı`nın olması muhtemel yerler haritada işaretlenmişti. Yaver Ali Yazıcı`nın görevi Marmaris`e giderek Cumhurbaşkanı`nın yerini tespit etmek ve koordinatlarını Kurmay Albay Fırat Alakuş`a bildirmekti dedi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı`nda görevli Piyade Yarbay Emin Güven`in ifadesine göre, suikastın başarıya ulaşması için iki ayrı plan hazırlandı.

ERDOĞAN`IN YERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN 2 AYRI PLAN

Yarbay Emin Güven ifadesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın yerini öğrenmek için iki ayrı plan yapıldığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı, `Ben Cumhurbaşkanı`nın yanına gider yerini öğrenirim. Benden şüphelenmezler` dedi. Ali Yazıcı `Eğer yerini öğrenmekte sıkıntı yaşarsam, Cumhurbaşkanı`nı arar, Genelkurmay Başkanı`nın beni aradığını, içinde paralel yapıyla ilgili çok önemli bilgilerin bulunduğu bir zarfın size ulaştırılmasını istediğini söylerim. Bu bahane ile Cumhurbaşkanı`nın yerini tespit edebiliriz` ifadesini kullandı. Bu amaçla boş zarf bile hazırlamıştı. Cumhurbaşkanı`nı Fırat Alakuş`un ekibi veya akademiden gelen bir ekip alacaktı ifadelerini kullandı.

Başyaver Ali Yazıcı ifadesinde, Marmaris`e ulaştıklarında darbeden haberdar olduğunu, Cumhurbaşkanı ve Genel Sekretere ulaşamayınca da karışıklık nedeniyle İzmir Çiğli Askeri Üssü`ne gittiklerini söyledi. Yazıcı`nın yanındaki Yarbay Emin Güven ise karışıklık nedeniyle değil, Darbe başarısız olunca İzmir`e gittik dedi.

ÇİĞLİ`YE GİDİN İŞLER KARIŞTI

Yarbay Güven yaşananları ifadesinde şöyle anlattı:

Yolda Ali Yazıcı, telefonda Cumhurbaşkanlığı`ndan olduğunu düşündüğüm kişilerle konuşuyordu. Konuşmalarda `Antalya`da maç yapılacak, maça bakmaya gidiyorum` diyordu. Bunu, asıl faaliyeti maskelemek için söylediğini düşünüyorum. Ali Yazıcı`yı arayan kişi `Çiğli`ye gidin işler karıştı` dedi.

Yarbay Emin Güven bu ifadelerin ardından çıkarıldığı Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği`nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habertürk



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride