EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

Eğitim kredisi olana müjde!

Eğitim kredisi olana müjde!

Hükümet vergi, prim borçlarını ödemekte zorlanan esnaf, işletme, iş dünyası, reel sektörün ve trafik para cezası olanların yüzünü güldüren yapılandırma paketinin kapsamını genişletiyor.


Hükümet vergi, prim borçlarını ödemekte zorlanan esnaf, işletme, iş dünyası, reel sektörün ve trafik para cezası olanların yüzünü güldüren yapılandırma paketinin kapsamını genişletiyor. Sabah`tan Hazal Ateş`in haberine göre idari para cezalarının yer aldığı düzenlemeye, askerlik parası, köprü geçiş, karayolu taşıma, nüfus, seçim cezası da ekleniyor.

KÖPRÜ CEZASI DA VAR

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Plan Bütçe Komisyonu`nda ele alınan yapılandırma teklifine bazı idari para cezalarının da eklenmesini istediklerini söyledi. Bu kapsamda Gümrük, SSK ve Maliye Bakanlığı`nın idari para cezalarının yer aldığı düzenlemeye, trafik para cezaları, askerlik para cezası, karayolu taşıma idari para cezası, nüfus, seçim, karayolu geçiş idari para cezası eklenecek. Ayrıca, vergi dairelerinin tahsil ettiği diğer amme alacaklarını da kapsama alınmasını istediklerini belirten Ağbal, Kredi Yurtlar Kurumu`nun vergi dairelerine intikal ettirilmiş olanları zaten girmiş olacak. Ama daha vergi dairelerine intikal etmemiş, kredi yurtlar kurumunun bursları için de geçerli olsun istiyoruz. Yine ecri misil alacaklarını da kapsama dâhil etmek istiyoruz. Belediyelerin su alacaklarında dâhil edelim istiyoruz diye konuştu.

ECZACIYA STOK AFFI

Bakan Ağbal, ayrıca, uzun zamandır eczacıların kayıtlarda olduğu halde işletmelerinde olmayan ürünlerle ilgili de sorunlarının olduğunu anımsatarak, Eczacılar Birliği ile yaptıkları ortak çalışmada, teknik olarak belli oranda tutarın ödenmesini getirmek istiyoruz. Bu oranın da yüzde 4 olmasını öngörüyoruz. Çünkü Sağlık Bakanlığı`nın eczacılar için getirdiği bir kayıt sistemi var. O devre girdiğinde zaten kayıt dışılıktan kurtulacaklar dedi.

İLK ÖDEME KASIM VE ARALIKTA

Ağbal, yasa geçtikten sonra ilk ödemenin vergiler açısından kasımda, SSK primlerinin ödenmesi açısından ise aralıkta olacağını belirterek, Böylece mükelleflerin o zamana kadar rahat hareket etmesi sağlanacak dedi. Trafik para cezalarında 6 milyar lira tahsil bekleniyor.

 

İşte MASAK?ın FETÖ raporu!


Anahtar Kelimeler: egitim kredisi olana mujde

Denizlerdeki liderliği 5 yıldır aralıksız sürdürüyor

Yİ-ÜFE aylık ve yıllık artışta

Enflasyonda Haziran verileri açıklandı... TÜİK yüzde 71,60, ENAG yüzde 113,08!

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı

Genç yetenekleri kazanan Türkiye’nin en iyi işverenleri belli oldu

Akaryakıt fiyatlarında zam bugün belli olacak mı?

Seğmen Gıda halka arzla yeni yatırımlar yapacak

Nükleer sektörün oyuncuları İstanbul'da... 16 büyük reaktör kurulacak

THY'den kargo uçağı filosuna 4 ilave sipariş

Erkan Kadı : "Ülkemizi  yerel ve uluslararası arenada temsil edeceğim"

Dış ticarete denizyolu damgası

TUSAF'tan TMO fiyatlarına ilişkin değerlendirme... Buğday rekoltemiz 20 milyon tona ulaşacak

Dünya ihracatındaki pay daha da artacak

Santa Farma İlaç, Türkiye'nin 500'ü arasında

Kruvaziyer turizmi ön plana çıkarılacak