Efkan Ala açıkladı: İşte toplam tutuklu sayısı

Efkan Ala açıkladı: İşte toplam tutuklu sayısı

İçişleri Bakanı Ala, 10 bin 12'si asker, 15 bin 846 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden 8 bin 133 kişinin tutuklandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala Ahaber`de darbe girişimine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ala, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında 10 bin 12`si asker, 15 bin 846 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden 8 bin 133 kişinin tutuklandığını açıklayarak Kırmızı alarm devam ediyor.dedi.

HAKAN FİDAN `BİZİ BOMBALIYORLAR` DEDİ

15 Temmuz gecesi yaşananları aktaran Bakan Ala, darbe girişimi gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan`ın Bizi bombalıyorlar dediğini aktardı.

ASKERİ OKULLAR KAPATILACAK MI?

Askeri okullara düzenleme olup olmayacağına ilişkin soru üzerine çocukların önce normal okullarda okuyarak şekillenmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Ala, `Şu anda Türkiye`nin alacağı insiyatiflerle okullar konusunda, eğitim konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar sonucunda Başkomutanımız bir konsept oluşturacak ve ona göre kararlar alınacak. Bence 12-13 yaşındaki çocukları alıp yetiştirmek yanlış` dedi.

OHAL, DEVLETİ DÜZENE SOKMAK İÇİN

Olağanüstü hal durumunun devleti düzene sokmak için olduğunu belirten Ala, vatandaşların sosyal hayatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını ifade etti.

DAEŞ NEYSE FETÖ ODUR

FETÖ örgütü Türkiye`nin Boko Haram`ıdır diyen Bakan Ala, Yalan söyleye söyleye dışarıdan görünmediklerini sanıyorlar. FETÖ`nün DAEŞ ile bağlantııs çıkabilir. DAEŞ neyse FETÖ odur. dedi.

1 DOLAR NE ANLAMA GELİYOR

Darbecilerin çoğunun üzerinden çıkan 1 Dolar`ın ne anlama geldiğinin sorulması üzerine Ala şunları söyledi;

Kendi çaplarında bir haberleşme sistemi kurmuşlar. Bu dolarların üzerinde harfler ve rakamlar var. Kimin üstünde o harfin olduğu para çıkarsa o diğerinin üssü oluyor. Diğerine emir verebiliyor. Akıl almaz haberleşme yöntemleri bulmuşlar. Bunların hepsi deşifre ediliyor.



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride