Uygulamalı Bilimler Fakültesi?nin temel eğitim-öğretim yönteminde mesleki uygulamaların ön plana çıkarıldığının bilgisini veren Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ömer L. Gebizlioğlu, ?Fakültemiz ders programlarında ilk sınıflarda çağdaş bilimsel eğitime yeterli düzeyde yer verilmektedir. Ancak, meslek ve uzmanlık kazandırma amacının gerçekleşebilmesi için, ileri sınıflarda asıl ağırlık mesleki bilgilerin verilmesine ve uygulamalara verilmektedir. Bu sayede Fakültemizden mezun olan öğrenciler, bir meslek sahibi olarak kendilerini çalışma hayatına yakın hissetmektedir. Ayrıca mesleki uygulamalar, mezunlarımızın alanlarında iş bulma çabalarına önemli ölçüde katkı sağlamaktadır? açıklamasında bulundu.
Eğitim dili Türkçe, staj imkanları çok geniş
Eğitim dili Türkçe olan, programlarında yoğun İngilizce dersleri bulunan, ancak isteyen öğrencilerinin Üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık sınıfında bir yıl yabancı dil programına katılabildiği ve böylece Üniversitenin tüm bölümlerinden rahatlıkla dersler alma olanağına sahip olan Uygulamalı Bilimler Fakültesi?nde, öğrencilerin farklı eğitim fırsatlarından yararlanmasının oldukça kolay olduğuna değinen Prof. Dr. Gebizlioğlu, ?Fakültemiz veya Üniversitenin diğer Fakülteleri lisans programlarında çift ana dal ve yan dal programları ile öğrencilerimizin çok disiplinli eğitim fırsatlarından daha çok yararlanması mümkün. Fakültemiz, öğrencilerimizi mezuniyet sonrası hayata daha iyi hazırlamak için birçok anlaşmaya imza atmıştır; dünyanın tanınmış üniversiteleriyle öğrenci değişim programlarımız mevcuttur. Sanayi ve hizmet sektörlerinden önemli kuruluşlar ile eğitim ve staj anlaşmalarımız bulunmaktadır. Staj imkanlarımızın geniş olması, mezunlarımıza iş bulma süreçlerinde büyük avantaj sağlamaktadır? şeklinde konuştu.
Kadir Has Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi?nde Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Bölümü, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü olmak üzere dört bölüm bulunuyor.