Tarih: 26.07.2016 17:22

Kızılay Meydanı'nın ismi değişiyor! - Kızılay Meydanı'nın adı ne olacak?

Facebook Twitter Linked-in

Kızılay Meydanı`nın adı ne olacak? sorusuna istinaden Kızılay Meydanı yeni ismi haberimizde.. Ankara Büyükşehir Belediyesi, malum darbe girişiminde hayatını kaybeden kahraman şehitlerimizin anısını sonsuza kadar yaşatmak için Kızılay Meydanı`nın adını değiştirmeye hazırlanıyor. Peki Kızılay Meydanı`nın adı ne olacak?. İşte yanıtı ve diğer ayrıntılar haber7.com`da..

İstanbul Boğaziçi Köprüsü`nün adı, Bakanlar Kurulu kararıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilirken, bir hamle de Ankara Büyükşehir Belediyesinden geldi.

15 TEMMUZ KIZILAY DEMOKRASİ MEYDANI

1929`dan bu yana adı Kızılay Meydanı olan ve başkentin simgesi durumunda bulunan alanın adı, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı ismiyle değişecek.

ANIT DA DİKİLECEK

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan`ın haberine göre, TBMM`nin hemen karşısında bulunan Genelkurmay Kavşağı`nın adının da 15 Temmuz Şehitler Meydanı olması benimsendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, her iki bölgeye şehitler anısına birer anıt dikmeye karar verdiklerini de söyledi.

Kızılay Meydanı, Türkiye`nin başkenti Ankara`nın merkezi olarak biliniyor. Adını 1929 yılında yaptırılan ancak bugün mevcut olmayan Kızılay genel merkez binasından alıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —