CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Gülen`in kesinlikle Türkiye`ye iade edilmesi lazım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Gülen`in kesinlikle Türkiye`ye iade edilmesi lazım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Fetullah Gülen`in kesinlikle Türkiye`ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah Gülen, `Ben aklanmak istiyorum` diyorsa, gelip Türkiye`de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimi gecesi 50 şehidin verildiği Gölbaşı`ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığı`nı ziyaret etti.  CHP lideri taziye ziyareti sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin  sorularını yanıtladı. Dün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde gerçekleştirilen zirveye ilişkin  değerlendirmesi ve Başbakan Binali Yıldırım`ın Yeni Anayasa konusundaki  açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, dün yapılan görüşmenin demokrasi  kültürünün gelişmesi noktasında çok önemli olduğunu dile getirdi.Bir darbe girişiminin yaşandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına  şöyle devam etti:Dolayısıyla darbeye karşı hepimizin ortak tavır takınması, özellikle  halkın bu konuda bütün duyarlılığını sokaklara çıkarak göstermesi çok önemliydi.  Yapılan görüşmede hem muhalefet partilerine bilgi verildi, aynı zamanda biz kendi  düşüncelerimizi ifade ettik. Anayasa konusunda yargıyla ilgili şikayetler, bütün  siyasi partilere gidiyordu, bize de geliyordu ve yargıyla ilgili düzenlemelerin,  yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürdüğü, bunun değişmesi  gerektiği bize ifade edildi.   Bunu dün toplantıda yine ifade ettik ve bir görüş birliği sağlandı.  Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda Anayasada yapılacak bir  değişikliğe katkı vereceğiz. Umarım önümüzdeki günlerde siyasi partiler bir araya  gelirler ve bu sorunu hep birlikte çözmüş oluruz.

`BAKANLARIN GİTMESİ ÖNEMLİYDİ`

 Türkiye`nin 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından  ABD`den terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen`in iadesini istediği hatırlatılarak,  düşüncelerinin sorulması üzerine, Kemal Kılıçdaroğlu, Fetullah Gülen`in  kesinlikle Türkiye`ye iade edilmesi lazım dedi.  Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:  Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah  Gülen, `Ben aklanmak istiyorum` diyorsa, gelip Türkiye`de bağımsız mahkemelerde  yargılanmalıdır. Bu konuda iade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi,  bizim açımızdan son derece olumlu. Fetullah Gülen`in Türkiye`ye teslim edilmesi  gerekiyor.



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride