İKÜ, geleceğin teknoloji uzmanlarını yetiştirecek

İKÜ, geleceğin teknoloji uzmanlarını yetiştirecek

Bu yıl yirminci yaşını kutlayan İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) sektörün ihtiyaçlarını gözeterek açtığı yeni bölümlerden Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesindeki ?Yeni Medya ve İletişim? bölümüyle dijital dünyadaki değişime liderlik edecek bireyler yeti

Bu yıl yirminci yaşını kutlayan İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) sektörün ihtiyaçlarını gözeterek açtığı yeni bölümlerden Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesindeki ?Yeni Medya ve İletişim? bölümüyle dijital dünyadaki değişime liderlik edecek bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Avrupa ve ABD?deki örneklerine bakılarak, büyük bir özenle hazırlanan Yeni Medya ve İletişim Bölümünün ders programının diğer benzer bölümlere göre en önemli farkı, özel sektörle iş birliği çalışmaları yürütecek olması. Başta Microsoft, Google gibi şirketlerin Türkiye paydaşları ve Türkiye?de yeni medya alanında faaliyet gösteren önemli şirketleriyle yapılan stratejik ortaklık sayesinde öğrenciler birinci sınıftan itibaren yeni medya sektörüyle doğrudan etkileşim sağlıyor olacak. Bu şirketlerle yapılan iş birliği, öğrencilere yönelik özel eğitimlerin yanı sıra staj olanakları ve mezuniyet sonrasında doğrudan iş fırsatlarını da beraberinde getirecek.

Akademik kadrosu, Türkiye?nin yeni medya konusunda uzman isimlerden oluşan ?Yeni Medya ve İletişim? bölümünde THY, Mudo, Beymen, Mavi gibi sektör liderlerinin teknolojisini kullandığı çok kanallı kampanya yönetimi ve pazarlama otomasyonu çözümleri sunan euro.message Türkiye Ofisi Ülke Müdürü Murat Erdör, Sosyomod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uç, içerik pazarlaması uzmanı Sercan Çalbak gibi isimler yer alacak.

TEKNOLOJİ UZMANLARI YETİŞTİRİLECEK
50 öğrencinin alınacağı 4 yıllık lisans programında; yeni iletişim araçlarını, dijital medya ve uzantısı olan sosyal paylaşım ağlarını, teknolojinin olanaklarıyla bütünleştirerek bu ağlara içerik üretebilecek kuramsal bilgilerle, pratik uygulamalarla ağları kontrol edebilecek, yönetebilecek, teknoloji uzmanlarının yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Tam burslu 5, yüzde 50 burslu 25 ve yüzde 25 burslu olarak 20 öğrencinin alınacağı bölümün öğrencileri ilgili alandaki boşluğu dolduracak biçimde iletişim, teknoloji ve dijital medya formasyonlarıyla donatılacak, böylece mezunlar sosyal medya alanında iş olanağı bulabilecekler. Ayrıca herhangi bir kurum ya da kuruluşun dijital kodlama sistemine temellenen ses, yazı, grafik, fotoğraf, video, film gibi multimedya ortamına ve bu ortamın interaktif özelliklerine sahip içerik üretimi ve yönetimini gerektiren tüm pozisyonlarında görev alabilecekler.
 



Gardiyan Nasıl Olunur? 2024 Gardiyan Olma Şartları ve Başvuru Detayları Nelerdir?

Üstün Başarı Sanat Bursu başvuruları başlıyor

Metehan Karakaşoğlu'nun ismi okulunda yaşatılacak

Lise öğrencilerine 'MEBİ' hayata geçiyor

Bakan Tekin TMV okullarını ziyaret etti

KALE OKULLARI’nda Deprem Tatbikatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi NASA Space Apps Challange 2024 etkinliğine ev sahipliği yaptı

Yuvamız İstanbul 'Kısa Mola'lar açıyor

2 milyona yakın öğrenci okul öncesinde

ÖSYM duyurdu.. Özel yetenek sınavı tercihleri başladı

2024-ALES/3 için başvurular başladı

Yuvamız İstanbul öğretmenlerine özel eğitim

İstanbul Üsküdar'da öğrencilere kırtasiye ve giysi desteği

Trakya Üniversitesi, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği’nin genel kuruluna katıldı

İstanbul'da genç üniversitelilere eğitim desteği