`Sonik patlamanın provası Kayseri`de yapıldı` iddiası

`Sonik patlamanın provası Kayseri`de yapıldı` iddiası

Darbe girişimi sırasında savaş uçaklarının Ankara`da yaptığı sonik patlamanın,  nisan ayında Kayseri`de denendiğinden şüpheleniliyor.

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) 15 Temmuz`daki darbe  girişiminde Ankara`da savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen sonik patlamanın  provasının, 12 Nisan`da Kayseri`de yapıldığı şüphesi ortaya çıktı. 

Kayseri`de 12 Nisan`da akşam saatlerinde tüm ilçeler ve civar illerden  de hissedilen büyük bir patlama sesi duyulmuş, patlama sesinin bölgeden geçen bir  savaş uçağının ses duvarını aşmasıyla oluşan sonik patlama olduğu tespit  edilmişti.

İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular`ın, olayın ardından Kayseri  Valiliği`ne yazdığı resmi yazıda, ilgili kurumun yazılı veya şifahi olarak  emniyete uçuşla alakalı herhangi bir bilgi vermediğini ifade ettiği belirlendi.

Şiddetli patlama sesinden dolayı vatandaşların 155 polis imdat hattına  çok sayıda ihbarda bulunduğu, yapılan kontrollerde kentin herhangi bir yerinde  patlama gibi olumsuz bir durumla karşılaşılmadığı belirtilen yazıda, uçağın neden  olduğu patlama sesiyle ilgili kurumlardan kamuyu aydınlatıcı kesin ve net bir  açıklama yapılmadığına işaret edildiği anlaşıldı.

Darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınıp  tutuklanan Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın`ın bilgisi  dahilinde uçarak sonik patlamaya neden olan savaş uçağıyla, 15 Temmuz`daki darbe  girişimi sırasında Ankara semalarında savaş uçaklarının yaptığı sonik patlamanın  provasının yapılmış olabileceği değerlendiriliyor.

FETÖ`nün darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Hava Kuvvetleri  Komutanı Akın Öztürk`ün de o tarihlerde sık sık Kayseri`ye gelip gittiği  yönündeki bilgileri de inceleyen Emniyet Müdürlüğü, nisan ayındaki sonik  patlamanın Ankara`da 15 Temmuz`daki benzer olayla ilgisini ortaya koyabilmek için  araştırma başlattı.

 

Cennet Koyu`nda operasyon başladı


genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.