FETÖ`nün çatı iddianamesi kabul edildi

FETÖ`nün çatı iddianamesi kabul edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması`yla ilgili, örgütün elebaşı Fetullah Gülen`in de arasında bulunduğu 73 şüpheli hakkında hazırladığı çatı iddianamesi, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edil

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili, örgütün elebaşı Fetullah  Gülen`in de arasında bulunduğu 73 kişi hakkında hazırladığı çatı iddianamesi,  Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması,  22-25 Kasım 2016`da görülecek. 
Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun`un hazırladığı iddianamede Fetullah Gülen, Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca`nın yanı sıra şu isimler sanık olarak yer aldı: Abdülkadir Aksoy, Abdullah Aymaz, Abdulletif Tapkan, Ahmet Can, Ahmet  Kara, Ahmet Kirmiç, Ahmet Kurucan, Ahmet Şahinalp, Alaeddin Kaya, Ali Bayram, Ali  Çelik, Ali Çelik, Ali Ursavaş, Bahattin Karataş, Barbaros Kocakurt, Bekir Baz,  Cemal Türk, Cemal Uşak, Cemil Koca, Cevdet Türkyolu, Dilaver Azim, Faruk İlk,  Halit Esendir, Hamdi Akın İpek, Hamdullah Bayram Öztürk, Harun Tokak, Hüseyin  Kara, Hüseyin Saruhan, İbrahim Kocabıyık, İlhan İşbilen, İrfan Yılmaz, İsmail  Büyükçelebi, İsmail Cingöz, İsmet Aksoy, Kazim Avcı, Kudret Ünal, Mahmut Akdoğan,  Mehmet Ali Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Erdoğan Tüzün, Mehmet Hanefi  Sözen, Muammer Türkyılmaz, Murat Karabulut, Mustafa Yeşil, Mustafa Muhammet  Günay, Mustafa Özcan, Mustafa Talat Katırcıoğlu, Naci Tosun, Necdet Başaran,  Necdet İçel, Nevzat Ayvacı, Osman Hilmi Özdil, Osman Karakuş, Önder Aytaç, Rahmi  Bıyık, Recep Uzunallı, Reşit Haylamaz, Rıdvan Akovalı, Sadettin Başer, Sadık  Kesmeci, Sait Aksoy, Selman Kuzu, Suat Yiğit, Suat Yıldırım, Süleyman Tiftik,  Süleyman Uysal, Şerif Ali Tekalan, Talip Büyük, Tuncay Delibaşı ve Ziya Demirel. 
FETÖ`nün kamu kurumlarında kadrolaşarak, devlet içinde devlet olarak  ayrı hiyerarşi ve iş bölümüne göre kamu faaliyetleri yürüttüğü vurgulanan  iddianamede, Devletin derin bir yapının eline geçmesini acziyet içerisinde  izlemesi, seyretmesi beklenemez. değerlendirmesinde bulunuldu.

İddianameden bölümler...

1980 SONRASI HİÇBİR SORUŞTURMAYA KONU EDİLMEDİ
İddianamede, FETÖ`nün, özellikle 12 Eylül 1980 sonrasında ciddi hiçbir araştırma ve  soruşturmaya konu edilmediği, örgütün nihai amacının sorgulanmadığı ve dini,  ılımlı bir cemaat denilerek geçiştirildiği bildirildi. Devletin her kurumunun, bu örgütün faaliyetlerinden işkillenip  araştırmak yerine ihanet etmezler anlayışıyla hareket ettiği, uyuşturulduğu ve  uyutulduğu öne sürülen iddianamede, şunlar kaydedildi: Fetullah Gülen ve ona bağlı cemaatin devlete ve millete karşı  faaliyetleri, birçok kesim ve kişide her zaman bir endişe ve şüphe kaynağı  oluşturmuştur. Bu grup, kendini işine geldiği gibi empoze etmiştir. Gizlenmek  için bazen dini cemaat, bazen ise sivil toplum örgütü, bazen de bir terör örgütü  gibi davranmıştır. Piyasada kar amacı güden şirketleri, banka ve kuruluşları  yönetmesi, bütün faaliyetlerini gizli tutması, kuruluşu, ekonomik ve insan  kaynakları, amacı, fikri yapısı ve nihai hedeflerini gizlemesi nedeniyle hep  korkutan bir örgütlenme olmuştur. Fetullah Gülen ve ona inananların yönettiği  hizmet hareketi hala kapalı kutudur. Devlet ve millet onların amacını, kimlerden  oluştuğunu, fikir yapısını ve destekçilerini, Türkiye devletini ve İslam dinini  neden sevmediklerini bilememektedir.
İddianamenin Soruşturmanın Güçlülüğü ve Örgütün Engelleme Gayretleri  başlığı altındaki bölümünde soruşturmanın yürütülmesinde birçok engelle  karşılaşıldığı, örgütlü yapının derinliğini, gücünü ve amacını görebilmek için  bunun da önemli bir tespit ve delil olduğu vurgulandı. Cemaatin, yönetici üstyapının paralel örgüte dönüştüğünü, devlete  zarar verdiğini, icraatlarının siyasal rejimi dizayn etmek, siyasete ufuk ve  istikamet çizmek, devlete alternatif yönetim oluşturmak niteliği taşıdığını  hiçbir zaman kabul etmediği ve hareketi yöneten paralel bir yapının olmadığını  öne sürdüğü aktarılan iddianamede ancak devletin Paralel Yapı`ya yönelik her  soruşturması ve her tutuklama işlemiyle Fetullah Gülen ve örgütünün ilgilendiği  belirtildi.

ÖGÜT BİNLERCE HAKİM VE SAVCIYA SAHİP
Kamu idarelerinin çok önemli bir kısmı, soruşturmanın ilerlemesi  için gerekli bilgi ve belgeleri kasten gizlemiş, devleti ele geçirmek azmindeki  örgüt o kurumda hiç yokmuş gibi davranmıştır. Kamu kurumlarında örgütün imamları ve kadroları, kozmik ve kripto üyeleri, sempatizanları etkili ve hala önemli makam ve mevkileri işgal altında tutmaktadır. Örgüt, istediğinde her türlü hukuksuz kararı verecek ve yargı eliyle devletin kamu gücünü örgüt menfaatine kullanacak binlerce hakim, savcıya sahiptir. Yargının içinde bulunduğu bu durum  sebebiyle örgüte karşı karar alıp uygulamada da sorunlar, sıkıntılar  yaşanmıştır.
Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Yüksel`e, Cumhuriyet Savcısı  Demirci`ye, Ankara Emniyet Müdürü Saral?a ve Yardımcısı Ak`a yönelik uygulanan  sistematik ve organize operasyonlar örnek olarak gösterilmektedir. Örgütün asker  içindeki uzantılarıyla ilgili işlem yaptıran İlker Başbuğ, emekli olduktan sonra  örgütün hedefi olmuş ve intikam alınmıştır. Soruşturmada bir diğer engel ise  bu örgütün faaliyeti nedeniyle zarar görenlerin, mağdurların, sonradan `Stockholm  sendromu` yaşayarak, FETÖ ile iyi ilişkiler kurarak, sanki kendilerine karşı hiç  suç işlenmemiş ve suçtan kazanç sağlamış gibi davranmalarıdır. Mağdur edilen  kimseler, örgüt tarafından algı yönetiminde kullanılmışlardır ve bu durum  anlaşılır gibi değildir

HAŞHAŞİ BENZETMESİ
Örgüt kadrolarının sızdığı devletin güvenlik kurumlarının silahlı olması ve bu silahları kullanma yetkilerinin bulunması, örgütün silahlı ve askeri eğilimini göstermesi açısından çok önemlidir. Hasan Sabbah`ın çevresinde kümelenen Haşhaşiler, yaklaşık bin yıl kadar önce afyon çekip fedailerini kullanarak devlet görevlilerini öldüren bir terör örgütü olarak  ortaya çıkmıştır. Onlara benzer şekilde FETÖ üyeleri de mutlak itaat ve cennete kavuşacakları saiki ile hareket ederek devlet içinde suikast benzeri hareketlere başvurmaktadırlar. FETÖ`nün devlet içindeki kadrolarının Haşhaşilere benzetilmesi, kullanılan yöntem ve amaç bakımından doğru bir benzetmedir. Toplumun her inanç kesiminden örgütün üyeleri vardır. Türk, Müslüman, Sünni,  dini bütün, ibadet aşkıyla dolu, dindar insanlar olduğu gibi, örgüt işine gelen  kullanılması mümkün herkesi bünyesine katmaktadır. Alevi, ateist gibi yapıya uzak  gibi duran gruplardan, Yahudi, Hristiyan dinine inananlardan da paralel yapılanma  içerisinde yer alanlar bulunmaktadır. FETÖ`nün dış ülkeler ile Türkiye  devletinin içindeki çeşitli yapıların desteği olmadan bu teşkilatlanmayı becerebilmesi mümkün değildir. Kısaca bu terör örgütü, dış ülkeler ve üst bir  akıl ve yapının eseridir.

KORKUNÇ BİR DEVE DÖNÜŞTÜ
Türkiye`de geçmişteki bütün siyasi iktidarlar, muhalefet, diğer dini cemaatler, kamu ve sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, ordu, kısaca toplumun her kesimi, el birliğiyle Fetullahçı Terör Örgütü`nün bu büyümesinden ve  kadrolaşmasından sorumludur. Cemaatin, korkunç bir deve dönüşmesi ve terörizme giden üçüncü aşaması, 28 Şubat 1997 postmodern darbe vakasından sonradır. Bu evrede Fetullah Gülen yurt dışına kaçmış, cemaatin söylemi değişmiş, evrensel, küresel ifadeleri kullanmaya başlamıştır. Fetullah Gülen ve cemaati, Türkiye  devletini ele geçirip perde gerisinden yönetebilmek için silahlı, organize, sistematik kamu gücünü kullanarak gerçek bir darbeye başvurmuş ve başaramadığı  için suçüstü yakalanmıştır. Gülen, 17 Aralık 2013 sonrasında yaptığı ilk  açıklamada beddua etmiştir. Hukuken kabul edilebilir, mantıklı ve makul bir  değerlendirme yerine beddua etmeyi seçen örgüt lideri, böylece hareketleriyle  başarılı olmayan operasyonu gerçekleştiren kamu görevlileri ile organik bağını da  ikrar ederek ortaya koymuştur

ERDOĞAN İÇİN `OZAN` ŞİFRESİ
 İddianamede,  yapılan toplantılarda AK Parti karşısında seçimlerde her bölgedeki en güçlü  partinin desteklenmesi talimatı verildiği bildirildi. Gizli tanıkların  ifadelerinde FETÖ/PDY`nin yurt dışındaki Ermeni diasporası, Yahudi lobisi, Mason  loca başkanlarıyla irtibatlı olduğu, Gülen`in bu kesimlerle hediyeleştiği,  yurtdışında futbolcu transferiyle de ilgilendiğini belirttikleri kaydedildi. Usulsüz dinlemelerde 11. Cumhurbaşkanı Gül için Diken, eski İçişleri Bakanı  Atalay için Mekir, eski İçişleri Bakanı Şahin için Dursun, başbakanlığı  döneminde Erdoğan için Ozan şifrelerinin kullanıldığı bildirildi.

YARGIYA `TRUVA ATLARI` YERLEŞTİ
Türkiye`de bu cemaat yapılanması, vesayetin yeni versiyonudur. Paralel devlet, millet ve devlet üzerindeki cemaat vesayetidir. Örgüt, polis ve özel  yetkili mahkemelerde görevli hakim ve savcılar eliyle yapmak istediği her şeyi yargı üzerinden usulsüz olarak yaptırmıştır. 2007`de FETÖ`nün kadrolaştığı özel yetkili savcılar (mahkemeler), militarizm ve cuntalarla, kirli geçmiş ile hesaplaşma, faili meçhul olaylarla yüzleşme adına soruşturmalar başlatmıştır.  `Türkiye demokratlaşıyor, kirli mazisini ve bağırsaklarını temizliyor` algısı oluşturulmuş, bu beklenti toplumdan önemli destek almıştır. Özel yetkili mahkemelerin cemaat egemenliği sağlamak için haksızlık yaptığı ve cemaati egemen kılmak için devlet sistemine sızan Truva atları olduğunun fark edilmesi üzerine bu davalar aldığı desteği kısa sürede yitirip toplumsal tepkiye yol açmıştır

DEVLETİ ELE GEÇİRMEYİ BEKLEDİ
FETÖ, sivil toplumu kendi haline bırakmayıp, kendine hizmet eden bağlı kuruluşlara dönüştürmektedir. Kadrolaşma ile yargı, ordu, emniyet ve  bakanlıklar, onun denetimine girip kolluk gücüne dönüşmektedir. Bu durumda devlete paralel şekilde dikey örgütlenen paralel yapılanma, kayıtsız, şartsız bir cemaat egemenliği oluşturmuştur. Egemenliği, örgütlenmeyi fiilen yöneten Fetullah Gülen kullanmaktadır. Gülen, kendisini önemli göstermek için 1990`lı yıllarda Türkiye`deki önemli devlet adamları ve siyasetçilerle yakınlık kurup Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve Bülent Ecevit ile görüşmüştür. Amerikan gizli servisi CIA Başkanlığına getirilen Morton Abromowitz ile 1983 ve 1990 yılları arasında görüşüp dostluk kurmuştur. Abraham Foxman ile Papa II. John  Paul ile görüşmeler yapmıştır. Gülen, birçok kez devletin üst düzeyindeki  yöneticilerin geri dönmesi için yaptığı çağrılara uymayarak devleti ele geçireceği günü örümcek ağı kurup sabır ve sebat ederek beklemiştir. Örgüt lideri, önceden batıya karşı çıkıp söylem geliştirirken sonradan bu ifadelerinden  çark edip onlara yaranmak, dinde radikal olmadığını, onların istedikleri ölçüde  ılımlı olduğunu, dinler arası diyaloğu baş tacı yapacağını gösteren ifadeler  kullanmıştır. Küresel sermayenin Türkiye`deki çıkarlarını savunmak için örgütünü  kullandırmaya başlamıştır.

GÜLEN, ABD VE CİA TARAFINDAN KULLANILIYOR
 Gülen ve örgütünün ABD`nin emrinde olduğu ve CIA tarafından kullanıldığı çok  açıktır. Mesela CIA ajanları, öğretmen gibi değişik ülkelerdeki Gülen okulları  üzerinden devletlere sızmakta ve istihbari bilgi toplamaktadır. ABD himayesi  olmadan Gülen, Pensilvanya`da kalamaz ve bu işten çıkarı olmayan ABD onu  ülkesinde barındırmaz. Erzurum`da büyümüş, yarım ilkokul mezunu bir vaizin Türkiye genelinde kendisine bağlı binlerce taraftar bulması, kabul edilebilir olmakla birlikte, bu şahsın dünya genelinde sayıları binleri bulan kurum kuruluşu yönlendirmesi ve devleti ele geçirmeye çalışması, ne kadar zeki olduğu iddia edilse de çok güçtür. Din ve Allah ile aldatılarak Türkiye`nin saf insanından toplanan himmet paraları, örgüt tarafından ABD`deki kiliselere bağışlanmakta,  senatör ve başkan seçimlerine bol bağış yapılarak maddi destek verilmektedir. Örgüt mensupları bir dönem düşman saydığı ayrılıkçı siyaseti ve terör örgütünü  oy vererek desteklemiştir. İşin en korkunç yanı ise polis, hakim, savcı ve  askerlerin oy kullandığı sandıklardan örgütün desteklediği siyasi partiye çıkan  oyların nispetidir. Bunun karşılığında FETÖ`nün elde ettiği kazanç ise bölgedeki  okul, yurt, şirket, dershane gibi yerlere bölücü örgütün dokunmaması olmuştur

EVLİLİKLERİ CEMT ORGANİZE EDİYOR
 İddianamedeki örgütün yönetilmesi bölümünde Örgüt İçerisinde Tayin, Örgütte İtaat, Örgüt İçi Evlilik ve Boşanma, Kod İsim Verilmesi, Kimliğini  Gizleme-Takiyye, Örgütün Kamp Faaliyetleri başlıklarıyla örgüt idaresine ilişkin  bilgiler yer aldı.     FETÖ`nün örgüt içi evliliği özendirdiği ve teşvik ettiği bildirilen  iddianamede, Örgütü yönetenler mutlaka örgüt içi evlilik yapmalıdır ve dışarıdan  evlilikleri kabul edilmemektedir. Örgüt üyeleri kendilerine gösterilen kimseyle evlenmek zorundadır. değerlendirilmesinde bulunuldu. Bazı evlilikleri bizzat Fetullah Gülen`in organize ettiği kaydedilen  iddianamede, örgüt adına çalışan Ali K, Yusuf P. ve İsrafil Ç. gibi iş adamlarının çocuklarının Gülen`in yeğenleriyle, Ahmet K, Cevdet T, Adem K. ve  Osman K. gibi üst düzey örgüt mensuplarının kendileri veya çocuklarının yine Gülen`in yeğenleri ile evlendirildiği ve bu evliliklerin stratejik olduğu ve  servet avcılığı, sermaye ve servet kontrolü amacıyla yapıldığı kaydedildi.

ÇOCUĞU OLMAYANA OKUNMUŞ HURMA
Evliliğin sürdürülemeyip boşanma aşamasına gelinmesi durumunda mutlaka  bağlı imamın bilgilendirildiği belirtilen iddianamede, hiç kimsenin inisiyatif  kullanarak boşanmasına izin verilmediği, örgüt mensuplarının evlenmelerinin de  boşanmalarının da yine örgütün üst yöneticilerince kararlaştırıldığı vurgulandı. İddianamede, çocuğu olmayan örgüt mensuplarının, ABD`ye gidip  Pensilvanya`da Gülen`den aldıkları okunmuş hurmayı yiyerek çocuk bekledikleri kaydedilerek, Böcek davasında 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Sedat Zavar`ın  eşinin de tanık ifadesine göre dualı hurmayla çocuk sahibi olduğunu söylediğine  yer verildi.

5`LİK SİSTEME GÖRE PUANLAMA
Örgütteki kişiler, polisler, polis ve askeri okullar ile  kamu çalışanları ve talebeler hakkında çetele tuttuğu, 5`lik sisteme göre  puanlama yaptığına işaret edilen iddianamede, şu tespitlere yer verildi: 5-1`lik puanlama: `Dinle, diyanetle alakası olmayan, dinsiz, imansız,  ateist manasındadır.` 5-2`lik puanlama: `Namaz kılmasa da Müslüman ancak henüz  cemaatle ilişkisi olmayan hatta sevmeyen şahıslar.` 5-3`lük puanlama: `Cuma  namazlarını kaçırmayan, ara sıra diğer namazlarını kılmaya gayret eden, hizmete  genel manada sempati ile bakan, davet edildiğinde gelip giden.` 5-4`lük puanlama:  `5 vakit namazını kılan, cemaatten olan hatta vazife verildiğinde yerine  getirmeye çalışan kişidir. Bu kişi artık örgüt mensubu olmuştur.` 5-5`lik  puanlama: Hayatını hizmete adamış, İslam`ın tüm şartlarını yerine getiren,  Fetullah Gülen`i imam kabul edip ahir zamanda beklenen zatın (mehdi ya da mesih)  o olduğuna inanan, gerektiği zaman ve yerde canını çekinmeden hizmet ve Gülen  adına verecek kişilerdir. Bu sistem içerisinde en güvenilir, en sağlam, aktif  örgüt mensubunu ifade etmektedir. Sistem içerisinde 5-5`lik olmayan bir örgüt mensubuna genellikle görev  verilmemektedir. Özellikle askeri okullar, polis koleji ve akademisine alınmazlar  ancak örgütün zamanla büyümesi ve etki alanının artması ile kontrol biraz daha  zayıflamış olup, 5-4`lük örgüt mensupları da görevlendirilmektedir.

TOPLANAN PARALARIN YÜZDE 10-15`İ GÜLEN`E
Şüpheli, Türkiye`de ekonominin önemli bir kısmına hükmeden devasa bir örgütü yönetmektedir. Bu örgütlenme, kendisinin masraflarını, geçimini  ve Pensilvanya`da rahatça yaşamasını temin etmek için elinden geleni yapmaktadır. Türkiye`de çeşitli yollarla toplanan himmetin yüzde 10-15`i doğrudan şüpheli Fetullah Gülen`in kasasına gitmektedir. Somut deliller olmasına rağmen, TSK  bünyesindeki FETÖ mensuplarına karşı etkili bir tedbir alınmamaktadır. FETÖ, en  çok bu kuruma sızıp TSK`yı darbeci, hükümet düşmanı, ateist bir yapı olarak  algılatmış, itibarsızlaştırıp, kağıttan kaplan olduğunu ilan ettirmiştir. Örgüt, emniyet içindeki güç dengesi lehine döndüğünde, arşivleri örgüt amacına  kullanmış, istihbaratı örgüt istihbaratı gibi tekeline almış, toplumun bütün  kesimlerinin özel bilgilerini ele geçirip bu bilgileri kullanmış, usulsüz  dinlemeler yaparak herkesi takip edip, örgüt amacına göre toplumu baskı ve korku  altına almıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarının etkin birimlerinde  yapılanan FETÖ, emniyet birimlerinin doğasında var olan cebir ve şiddet kullanma  yetkisinin verdiği baskı ve korkutuculuğu kullanmaktadır. FETÖ mensubu kamu  görevlileri, kendilerine verilen silahın soruşturma ve tahkikat görünümü altında  zorlayıcılık etkisini örgüt amacı için kullanmaları nedeni ile terör örgütünün  silah unsurunu gerçekleştirmişlerdir. Örgüt, yolsuzluk soruşturmaları bahane  edilerek, Selam Tevhid, İran casusluğu gibi soruşturmalarla hükümeti yıkmayı,  başbakanı siyasetin dışında bırakmayı denemiştir. Hükümetin küçük ama etkili  hamlesi, FETÖ`ye zamanlama hatası yaptırmış, başbakanın direnişi, halkı yanına  alarak meşru zeminde destek bulması darbe teşebbüsünü başarısız kılmıştır.  Yargıyı araç olarak kullanıp hükümeti devirmeye teşebbüs etmek, örgütün yargıda  çok güçlendiğini göstermektedir

150 MİLYAR DOLAR EKONOMİK DEĞERİ VAR
 Fetullah Gülen`in kurup yönettiği örgüt, Türkiye`de ve dünyada toplam 150 milyar dolar ekonomik değeri bulunan banka, üniversiteler, okullar, yurtlar,  dershaneler, medya kuruluşları, matbaalar, yayınevleri, kargo şirketleri ve diğer  ticari şirketler, holdingleri bünyesinde barındıran kompleks bir yapıdan  oluşmaktadır. Örgüt, himmet vermeyi reddeden iş adamlarını olağan dışı denetimler, gerçeğe aykırı raporlar, adli veya idari soruşturmalar ile cezalandırmıştır. Örgüt, adliye ve emniyet içerisinde yer alan mensupları  aracılığıyla haklarında soruşturma bulunan iş adamlarından himmet talep etmiş, karşılığında ise soruşturmaların kapatılması vadedilmiştir. Gayrimeşru işlerden gelir elde eden kişiler, `himmet` adı altında adeta haraca bağlanmıştır. Himmet uygulaması öyle yaygın hale gelmiştir ki birçok iş adamı, ticaretini  sağlıklı şekilde sürdürebilmek için FETÖ`ye para vermesi gerektiğine inanır hale  gelmiştir

160 ÜLKEDE FLİYETTE
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili çatı iddianamesinde,  FETÖ`nün siyasi iddialarını hiçbir zaman açıktan dile getirmediği, örgüt yöneticilerinin sayısının az, kimliklerinin genellikle gizli olduğu bildirildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen, 666 sayfalık iddianamede, dünya genelinde yaklaşık 160 ülkede faaliyet gösteren FETÖ için  haberleşme, talimatların alınıp verilmesi, gelişmelerin güvenli ve zaman  kaybetmeksizin aktarılmasının, faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi  için hayati öneme sahip olduğu belirtildi. Faaliyet alanlarının çeşitliliğine paralel FETÖ`nün haberleşme  yöntemlerinde de çeşitlilik olduğuna işaret edilen iddianamede, FETÖ için yazılı değil, sözlü iletişimle koordinasyonun ön planda ve yüz yüze iletişim tekniğinin  asıl olduğu kaydedildi. Örgüt mensuplarının haberleşmede yüz yüze, kurye, cep telefonu, internet, sosyal medya, özel not ve basın yayın organları araçlarını  kullandıkları ifade edilen iddianamede, acil durumlarda görüşülmesi gereken bir  kişi veya konu varsa mutlaka yüz yüze gerçekleştirildiği, mecbur kalınmadıkça  telefonla görüşme yapılmadığı vurgulandı.

3 AYDA BİR YENİ GSM HATTI
Cep telefonlarının örgüt içinde en önemli haberleşme aracı olduğuna  dikkati çekilen iddianamede, cep telefonu hatlarının genel olarak başkası adına  kayıtlı ya da FETÖ kontrolündeki kurum/kuruluş adına kayıtlı, abone bilgilerinden  gerçek kullanıcısına ulaşılamayan numaralar olduğu bildirildi. İddianamede, yaklaşık 3 ayda bir yeni bir GSM hattının temin edildiği,  eski hatla birlikte telefon cihazının da değiştirildiği kaydedilerek, FETÖ  üyelerinin kendi adlarına olmayan GSM hatları temin edip bunları belirli  aralıklarla cihazlarıyla değiştirmelerinin dahi, faaliyetlerinin illegal ve  bunları gizlemeye çalıştıklarını ortaya koymak açısından önemli bir delil olduğu  vurgulandı. FETÖ üyelerinin, tedbir olarak haberleşme araçlarını değiştirdikleri gibi isim zikretmekten imtina etmekte, abi ya da hocam şeklinde genel  ifadeler kullanılmaya özen gösterildiğine dikkati çekilen iddianamede, il ve ilçe  imamlarının ise genel olarak kod isim kullandıkları belirtildi.Telefon görüşmelerinde örgüte ait tabirler ve Gülen`in isminin  kesinlikle söylenmediğini işaret edilen iddianamede, şu bilgilere yer verildi: Buluşma yerlerinin isimleri açıktan söylenmeyip mutlaka karşı  taraftaki örgüt mensubunun anlayabileceği şekilde şifrelendirilmektedir. Örneğin  `İzmir Caddesi`ndeki Yenirenk Dershanesi`nde buluşalım` yerine, oranın müdürü  Hüseyin Bey ise `Hüseyin Beyin yerinde buluşalım` gibi kısa cümleler  kullanılmaktadır. Türkiye`de Almanya, ABD ya da başka bir ülkeye kayıtlı cep  telefonu hatlarının kullanılması, FETÖ`nün üst düzey abilerinin kullandığı  yöntemlerdendir. Abone bilgilerinden sadece hangi ülkeye ait olduğunun  görülebilmesi nedeniyle zaman zaman tercih edilebilmektedir.

MERKEZ İSTANBUL
FETÖ`nün, sohbet, ders, istişare ve mütevelli türü düzenli toplantılar yaparak örgütün organize işlerini kararlaştırıp yüz yüze bilgi alışverişinde  bulunduğuna dikkati çekilen iddianamede, her grubun haftanın belli günlerinde toplanarak bir araya geldiği, toplantıların amacının yalnızca dini sohbetler olmadığı, örgüt içi disiplinin sağlanması, talimatların alt birimlere ulaşması,  örgütün günlük olaylar karşısında geliştireceği tavrın belirlenerek herkese  tebliğ edildiği için bu toplantıların hayati bir öneme sahip olduğu kaydedildi. Gülen Türkiye`deyken her ay il ve kurum imamlarıyla mutat toplantılar  yaptığına yer verilen iddianamede, ABD`de ise bu toplantılar üç ayda bir mutlaka  yapılmaktadır. Her il veya kurum imamı yönettiği birimlerin sorunlarını doğrudan  ona anlatmakta, talimatlarını almaktadır. Örgütün devlet daire imamlarının genel  toplantıları yılda üç kez ve yurt dışında yapılmaktadır. Bu yurt dışındaki  toplantılarda, dünyadan derlenen tüm bilgiler Fetullah Gülen`e sunulmaktadır.  Toplantı yerinin deşifre olacağına dair bir şüphe oluştuğunda toplantı yerleri  değiştirilmektedir ve hatta bazı toplantılar denizde vapur içerisinde  yapılmıştır. ifadeleri kullanıldı.

İstanbul`un FETÖ`nün ana merkezi olduğu vurgulanan iddianamede, şunlar  kaydedildi: Örgütün mütevellisi içerisinde yer alan şahısların büyük bölümü,  İstanbul`da ikamet etmekte, eğitim ve finansal anlamdaki merkezler de yine  İstanbul`da bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul`un Türkiye`nin yurt dışına açılan ana  merkezi olması nedeniyle yurt dışında görevli FETÖ mensuplarının ya da  Pensilvanya`dan talimatları getiren örgüt mensuplarının ilk uğrak merkezleri de  yine İstanbul`dur. Bu sebeplerle örgütün en önemli toplantı merkezi İstanbul`dur.  FETÖ`nün İstanbul`daki ana toplanma ve istişare merkezlerini, Bulgurlu`daki  Kaynak Holding binası, Fetullah Gülen`in ABD`ye gitmeden önce uzun süre ikamet  ettiği ve ofis olarak kullandığı Altunizade FEM Dershanesi, Yenibosna`daki Zaman  gazetesi genel merkezi ve Fatih Koleji olarak sıralamak mümkündür.

 

 

Bursa`da korkutan yangın


genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.