Alperen Ocakları'ndan LGBT açıklaması! - LGBT nedir?

Alperen Ocakları'ndan LGBT açıklaması! - LGBT nedir?

LGBT'nin 2003'ten beri her yıl düzenledikleri geleneksel yürüyüşlerinin bu sene Mübarek Ramazan Ayı'na denk geliyor olması sebebiyle, doğal olarak muhafazakar kesimden bu duruma karşı çok sert tepkiler gelmeye başladı. Bu doğrultuda Alperen

LGBT`nin her yıl düzenledikleri geleneksel yürüyüşlerinin bu sene Mübarek Ramazan Ayı`na denk geliyor olması sebebiyle, doğal olarak muhafazakar kesimden bu duruma karşı çok sert tepkiler gelmeye başladı. Bu doğrultuda Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, 26 Haziran`da yapılacağı duyurulan LGBT`li  `onur` yürüyüşüne engel olacaklarını açıkladı. işte o Alperen Ocakları`nın LGBT açıklaması ve LGBT nedir? sorusunun yanıtı haber7.com`da..

Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Mican, Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz dedi.

LGBT`nin (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel) 2003`ten beri her yıl haziran ayının son haftasında düzenlediği Onur yürüyüşü Ramazan ayına denk gelince tartışmaları da beraberinde getirdi.

Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, Üsküdar`da bulunan il binasında saat 22.30`da bir basın toplantısı düzenleyerek 26 Haziran`da yapılacağı duyurulan LGBT`nin onur yürüyüşüne engel olacaklarını açıkladı.

AHLAKSIZLIKLARIN ÖZENDİRİLMESİNE ASLA MÜSDE ETMEYECEĞİZ

Yanında bir grup Alperen Ocakları üyesi olduğu basın toplantısında konuşan Kürşat Mican, LGBT`lilerin Taksim`de yapacakları yürüyüşün milli değerlere aykırı mahiyette olduğuna dikkat çekerek İsmi onur yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Recep, Şaban ve Ramazan gibi mübarek Kabul ettiğimiz ayları dillerine dolayarak komiklik yapmaya çalışanlara uyarımız, böyle fantezilerle milletimizin hassasiyetlerini dillerine dolayarak terbiyesizliğe soyunmasınlar. Manevi değerlerimizi alaya alarak had ve hudutlarını aşanlara Ziya Paşa`nın `Nush ile uslanmayanı etmeli tektir tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir.` Veciz beytini hatırlatırız. Yürüyüşün tertiplenmesine sadece hoşgörü nazarıyla bakarak toplumsal yozlaşmanın ve ahlaki çöküntünün kızlarımıza, oğullarımıza alternatif harflerle yeni cinsiyetler türetilmesine mahal verilmemelidir. Bu, kimsenin özel hayatına yapılan bir tepki değildir. İyiliği emretmek kötülükten nehy etmektir. dedi.

ASKİ TAKTİRDE TEPKİMİZ ÇOK NET OLACAK, HER ŞEYİ GÖZE ALDIK

Kürşat Mican sözlerini şöyle sürdürdü: Bu ahlaksızlığa ve pervasızlığa izin veren, yön tayin eden, kulaklarını tıkayan, gözlerini kapayan sayın devlet yetkilileri sizleri, bu ahlaksızlığa son vermek için göreve davet ediyoruz. Aksi taktirde derin milletin temsilcileri olan Alperen Ocakları olarak, ecdadımızın ağır bedeller ödeyerek bizlere miras bıraktığı bu topraklarda ahlaksızların fantezi yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Aksi taktirde tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Mübarek bir ayda hep aynı şeyleri yapıyorlar. Değerlerimiz hiçe sayarak alay edercesine bizimle dalga geçiyorlar. Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz. Bir yerde toplanıp ne yaparlarsa yapsınlar ama mübarek ramazan ayında çırılçıplak bir vaziyette ülkemizin mukaddes topraklarında bu şekilde yürümelerini asla istemiyoruz. Devletimizin de milli değerleri gözününde bulundurarak buna dur demesi gerekiyor. Çünkü bu normal bir özgürlük değil. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz.

LGBT O AÇIKLAMAYLA AYNI STDE İZMİR`DE ORLANDOYU ANDI

ABD`nin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Bu saldırı İzmir`de protesto edilirken, Alperen Ocaklarından, 26 Haziran`da İstanbul`da düzenleneceği duyurulan LGBT onur yürüyüşünün engelleneceği yönünde bir açıklama geldi.



İzmir`de, Siyah Pembe Üçgen Derneği üyeleri, Alsancak Vapur İskelesi önünde saat 20.30`da toplandı.

Dernek üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, Orlando`da düzenlenen saldırıyı düzenledikleri eylemle kınadı. LGBT bağrağı açan grup, ölenler anısına mum yakarak yarım saat boyunca oturma eylemi yaptı. Grup eylemin ardından olaysız olarak dağıldı. 

LGBT NEDİR?

Açılımı lezbiyen, gay, biseksüel ve transeksüel anlamına gelen LGBT ifadesi, 1900`lü yıllardan itibaren kullanılmaya başlamıştır. 

LGBT, bir dönem GLBTT şeklinde kullanılmış, fakat lezbiyenlerin toplum içerisinde yok sayılıyor olması sebebiyle tekrardan LGBT olarak anılmaya başlanmıştır.

Bu akımın kökeni Avrupadır. İlk çağlara, M.Ö 2000-3000`lere kadar uzanan LGBT harekatı,  o dönemlerdeki eserlere de yansıyarak bu konuda günümüze ışık tutmayı başarmıştır. Hıristiyanlığın eşcinselliği yasaklamasına karşın, Batı ülkelerinde de ortaçağ boyunca eşcinsel ilişkilerin, çok yaygın olmamakla birlikte, sürdüğü bilinmektedir. Papa ve kardinallerin yasakları, mahkeme kararları ve infazlar bu yasaklara karşın LGBT`ler arasında cinsel ilişkinin sürdürdüğünü kanıtlamaktadır. 

Avrupa`da eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılması Fransız Devrimi`yle dine dayalı tüm suç ve cezaların kaldırılmasıyla olmuştur. 1810 yılında Fransız imparatoru Napoleon medeni kanunu yürürlüğe koyduğunda bu uygulamadan vazgeçmemiştir. 19. yüzyılda Hollanda, İspanya, Portekiz, Bavyera ve İtalya gibi ülkelerin Napoleon yasalarını kabul etmeside bu ülkelerde de eşcinsellik suç olmaktan çıkmıştır.

 

 



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.