Çanakkale Valisi, Öğrencilerle Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdi

Çanakkale Valisi, Öğrencilerle Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdi

Çanakkale`de, `Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı` kapsamında, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine toplam 434 bisiklet dağıtıldı.

Çanakkale`de, `Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı` kapsamında, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine toplam 434 bisiklet dağıtıldı. Vali Hamza Erkal, tören sonunda sağlıklı yaşama dikkat çekmek için öğrencilerle birlikte bisiklete binerek stadyum çevresinde tur attı.

Çanakkale İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü`yle imzalanan protokol kapsamında bisiklet dağıtımını sürdürüyor. 2016`da toplam 437 bisiklet dağıtan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, bu kez 434 bisikleti ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle buluşturmak amacıyla Çanakkale 18 Mart Stadyumu`nda tören düzenledi. Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, veliler ve öğrenciler törene katıldı.

Konuşma yapan Çanakkale İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, 2010`da yapılan Türkiye beslenme ve sağlık araştırması sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin yüzde 71.9`u düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Bu nedenle Bakanlığımız tarafından fiziksel aktivitenin teşviki ve çevresel faktörlerin iyileştirilmesi için bisiklet yolların yapımı uygun bulunmuş ve bisiklet kullanımının fiziksel aktiviteyi artırmada en etkin araçlardan biri olduğu vurgulanmıştır. Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için projelerin hayata geçirilmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda bugün ilkokul öğrencilerine 257, ortaokul öğrencilerine adet bisiklet dağıtımı yapılacaktır dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri, öğrencilere bisikletlerin dağıtımını yaptı.

Ardından Vali Hamza Erkal, öğrencilerle birlikte bisiklete binerek sağlıklı yaşama dikkat çekmek için stadyum çevresinde bir tur attı.

Kısa bir açıklama yapan Vali Erkal, Hepinizde şahit oldunuz. Yaklaşık 450`ye yakın bisiklet dağıtıldı. Geçmiş süreçlerde de dağıtım yapıldı. İlimizde 1300`e yakın bisiklet dağıtıldı. Bundaki amaç öğrencilerimizi sağlıklı bir yaşama alıştırmak. Hayat felsefesi edinip bu bisiklet ömür boyu kullanmalarını sağlamak. Çünkü bisiklet aynı zamanda tabi insan enerjisi ve insan gücüyle kullanıldığı için hem spor yapmış oluyor. Hem de enerji kaynaklarını tüketmemiş oluyor. Sağlıklı yaşam için hem Spor Bakanlığı hem Sağlık Bakanlığı ortak bir proje başlatmışlar. 275 bin adet bisiklet dağıtacaklar. Bunu bütün gençlere ve öğrencilere dağıtıyorlar diye konuştu.

- Çanakkale



Celal Bayar'ın kızı için TBMM'de son görev

Enkazdan kurtarmıştı, dünya evine girdiler

Meteorolojiden sağanak uyarısı

Yönetimde kadınların eşit temsili için paydaş çalıştayı

Nevşehir'de Yaz Spor Okulları'na görkemli açılış

Ankara Büyükşehirden lise öğrencilerine yaz kampı

World Akustik konserleri sürüyor

Beylikdüzü'nde 'Beslenme Saati' ile çocuklara 45 milyon TL’lik sosyal destek

Sağanak yağış geliyor! Meteoroloji 8 ili uyardı

Animasyon pazarı genç aktörlerle büyüyecek

PERYÖN, çalışan mutluluğunun sırrını konuştu

TİM Gösteri Merkezi, Darüşşafaka Cemiyeti'ne teslim edildi

Acenteler, İskoçya’nın sanat ve tarihi güzelliklerini keşfetti

Haftanın ilk günü hava nasıl olacak?

İstanbul Beylikdüzü'nde olta balıkçılığında 6. buluşma