CHP liderinin fezlekesi savcılıkta

CHP liderinin fezlekesi savcılıkta

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun da aralarında bulunduğu üç isimin 11 fezlekesi savcılığa ulaştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Geneş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki fezlekeler başsavcılığa ulaştı. Adalet Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök hakkında hazırlanan 11 fezlekeyi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.  

Dosyaların, Türk Ceza Kanunun 299. maddesindeki Cumhurbaşkanı`na hakaret ve  301. maddesindeki Tuürk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Tuürkiye  Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Huükümetini ve devletin yargı  organlarını alenen aşağılamak suçlarını içerdiği belirtildi.
 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
 Başsavcılıklar her bir fezlekeyle ilgili ayrı soruşturma başlatacak.  Soruşturmalar, Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) hükümleri  uyarınca yürütülecek. Dokunulmazlığı kaldırılanların milletvekilliği devam  edecek. Dokunulmazlığı kaldırılan bir milletvekili, sadece dokunulmazlık hangi  iddia için kaldırılmışsa o iddiadan yargılanacak.   Hakkında iddianame hazırlanan ve dava açılanlar yargılanacak. Davalar,  isnat edilen suçlara göre görevli mahkemelerde görülecek. Milletvekilliğinin sona ermesi, Anayasa`nın Milletvekilliğinin  Düşmesi başlıklı 84. maddesinde düzenleniyor. Milletvekilliğinin, kesin hüküm  giyme veya kısıtlanma halinde düşmesi, bu husustaki kesin mahkeme kararının Genel  Kurula bildirilmesiyle olur hükmü uyarınca hakkındaki mahkumiyet kararı  kesinleşenlerin milletvekilliği, kesin kararın TBMM Genel Kuruluna  bildirilmesiyle düşecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ`ın  da aralarında bulunduğu 57 milletvekili hakkındaki 117 dosya hazırlandıkları  savcılıklara gönderilmişti.

  152 VEKİLİN 799 DOSYASI VAR

 Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin  anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete`de yayımlanarak  yürürlüğe girmesiyle, hakkında 799 fezleke bulunan 152 milletvekili için yeni bir  süreç başlamıştı.   Hazırlanan dosyalara bakıldığında, 152 milletvekili hakkında 799  fezleke bulunuyor. Dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle, biri bağımsız  Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 29`u AK Parti, 57`si CHP, 55`i HDP, 10`u MHP  olmak üzere 152 milletvekili hakkında fezleke yer alıyor. Dosyaların partilere göre dağılımına bakıldığında da HDP 511, CHP 211,  AK Parti 50 ve MHP 23 fezlekeye sahip. Bağımsız Milletvekili Nazlıaka`nın ise 5  fezlekesi var. Nazlıaka`nın bir dosyası, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner  ile düzenlenmiş durumda.

 

ABD?de tutuklu olan Erdal Kuyumcu hakkındaki suçlamaları kabul etti


genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.