Tarih: 14.06.2016 20:22

Cumhurbaşkanı Minik Kayra için devreye girdi!

Facebook Twitter Linked-in

3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören ve şu ana kadar 70 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan minik Kayra`ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`dan yardım eli uzandı.

ERDOĞAN MÜDAHALE ETTİ

İshakpaşa Cami`de öğle namazını eda ettikten sonra gelen aramayı cevaplayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, telefondaki kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı. İnegöl`de 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören ve şu ana kadar 70 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan 8 yaşındaki Kayra Yaman, ABD`deki tedavisinin tamamlanmasının ardından İnegöl`e dönmüştü. Ulusal basında yer alan Kayra`nın durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın da dikkatini çekti. Erdoğan, haberi okuduktan sonra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş`ı aradı.

CUMHURBAŞKANINA BİLGİ VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, Aktaş`a ilk sorusu Kayra ile ilgili oldu. Başkan Aktaş, Kayra`nın sağlığı ve ailesinin durumu hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Aktaş`a Kayra ve ailesi ile alakalı gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi. Başkan Aktaş, konuşmasının sonunda Erdoğan`ı İnegöl`e davet etti. Başkan Aktaş, Erdoğan`la telefon görüşmesinin ardından derneğin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Başkan Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın selamını iletti.

KAYRA`YI SORDU, İNEGÖL`E SELAM SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesinin ayrıntılarını açıklayan Aktaş, Öğle namazını İshakpaşa Cami`de kıldık. Dua esnasında bir numaradan çağrı geldi. Tanımadığım bir numaraydı. Telefonu açtığımda Cumhurbaşkanımızı bağlayacaklarını söylediler. Ben de apar topar dışarı çıktım. Yaklaşık 5 dakikalık bir konuşma yaptık. Biz zaten biliyoruz Cumhurbaşkanımızın ne kadar hamiyetperver, ne kadar memleket sevdalısı olduğunu ama bunu bizatihi yaşayarak da görmüş olduk. İnanın çok mutlu oldum; hem bir belediye başkanı olarak hem de bir vatandaş olarak. Cumhurbaşkanımızın arama nedeni bugün ulusal basına konu olan Kayra çocuğumuzla alakalıydı. Kayra`nın ve ailesinin şu anki durumu nedir, neler yapılabilir noktasında ayrıntılı bilgi kendisine verdim. Aile bizim de takibimizde olan bir aile. Cumhurbaşkanımız İnegöl`ü çok iyi biliyor. Burada da çok kadim dostları var. Özellikle bütün İnegöl`e ve dostlarımıza ayrı ayrı selamlarımızı iletmemi istedi dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —