Urfa`da Ekonomi Çevreleri KOSGEB`ten Verim Alamıyor

Urfa`da Ekonomi Çevreleri KOSGEB`ten Verim Alamıyor

TÜMSİAD Şube Başkanı Sadık Sade, şehir merkezinde KOSGEB`in bürosunun olmamasından şikayet ederken, ASKON Şube Başkanı Şahin ise personelin sürekli tayin istemesinden rahatsız.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) adından da anlaşılacağı üzere küçük çaplı işletmelere maddi kaynak sağlamak ve girişimcilere ön ayak olmak için kurulmuştur. Kurumun Şanlıurfa`da da hizmet veren bir şubesi var. Ancak kent merkezinden çok uzak? Girişimcilik adına başvurmak isteyen bir vatandaş 25 kilometre yol kat ederek Organize Sanayi Bölgesi`ne kadar gitmesi gerekiyor. Bunun yanında iddiaya göre ise KOSGEB`e başvuran 90 projenin büyük bir bölümü daha inceleme aşamasına girmeden geri çevrilmiş. Hal böyle olunca çoğu vatandaş girişimcilikten vazgeçti.

TÜMSİAD BAŞKANI SADE`NİN TEPKİSİ SERT OLDU
TÜMSİAD Şube Başkanı Sadık Sade, vatandaşın bir evrak için iki defa gidip gelmesinin zor olacağını ifade ederek, Daha önceden Ticaret Sanayi Odası`nda ve Esnaf Sanatkârlar Birliği`nde KOSGEB bürosu vardı. Vatandaş hemen şehir merkezine gidip evraklarını imzalatıyordu. Müdür bey buradaki ikisini de kapattırdı. Şimdi vatandaş bir proje için 20 kilometre gidip, 25 kilometre gelmek zorunda kalıyor. Organize Sanayi Bölgesi`ne belediye otobüsleri çalışmıyor. Herkesin özel arabası yok. Zaten küçük esnaf bu işlerle ilgileniyor. Herkesin de arabası yok. Kendisine buraya aç dedik, açmadı. Kendisine gel TÜMSİAD`ta sana bir oda verelim dedik. Bir defa imza attıktan sonra muhasebeci onaylayacak, ikinci defa oraya gitmeniz gerekecek. Yani, bir vatandaş ufak bir evrak için iki defa gidip, iki defa gelmek zorunda kalıyor. Biz bunu beyefendiye söyledik, maalesef dinlemedi dedi.



Seğmen Gıda halka arzla yeni yatırımlar yapacak

Nükleer sektörün oyuncuları İstanbul'da... 16 büyük reaktör kurulacak

THY'den kargo uçağı filosuna 4 ilave sipariş

Erkan Kadı : "Ülkemizi  yerel ve uluslararası arenada temsil edeceğim"

Dış ticarete denizyolu damgası

TUSAF'tan TMO fiyatlarına ilişkin değerlendirme... Buğday rekoltemiz 20 milyon tona ulaşacak

Dünya ihracatındaki pay daha da artacak

Santa Farma İlaç, Türkiye'nin 500'ü arasında

Kruvaziyer turizmi ön plana çıkarılacak

Prysmian Türkiye’de üst düzey atama

Beyaz Çimento ihracatında liderlik sürüyor

Dijital reklam sektörü daha da büyüyecek

İletişim sektörü yüzde 25 büyüyecek

Kabotaj Bayramı’nda Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar

Azerbaycan'dan ithalata yeni kolaylıklar!