Terörle mücadelede kritik dönem

Terörle mücadelede kritik dönem

Yenişafak yazarı Kemal Öztürk, terörle mücadelede kritik bir aşamaya gelindiğini açıkladı.

Öztürk bugünkü köşesinde, Terörle mücadelede, halkın PKK/HDP`ye sırt çevirmesinin etkisini herkesin gördüğünü, şimdi Kürt halkının tam anlamıyla devletle barışması, kucaklaşması ve aidiyet hissetmesi için ikinci kritik aşamaya girildiğini yazdı.

İşte Öztürk`ün köşesinden önemli başlıklar:

Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnak`ta yaşayanlardan bahsediyorum. Evi yerle bir olmuş, eşyaları yanmış, dükkanı yağmalanmış, sokağı yıkılmış, anıları yok edilmiş... Bu insanların yerine koyun kendinizi, anlamaya çalışın.

HALKIN KAHRAMANCA DİRENİŞİ

Bir zamanlar devletin zulmünden perişan olmuş hayatları vardı. Çözüm süreciyle tam huzura kavuştu denirken, şimdi PKK`nın zulmü başladı. Şehirleri, sokakları, evleri ve hayatları, PKK`nın `öz yönetim` safsatası yüzünden, hendekler yüzünden perişan oldu, viraneye dönüştü.

Bitmedi halkın çilesi, bitmedi bir türlü. Şimdi daha kitlesel mağduriyetler yaşanıyor. İki yüz bin kişi (belki daha fazla), PKK`nın hendekleri, bombaları yüzünden evini terk etti. Kendi yurdunda mülteci durumuna düştü.

PKK bu mağduriyeti sömürüp isyana, ayaklanmaya, protestoya çağırdı Kürt halkını ama başaramadı. Bu yüzden hep yazıyorum, söylüyorum, tüm bu mağduriyetlerine rağmen Kürtler, PKK`nın, HDP`nin isyan çağrısına, eylem çağrısına uymadı, hatta sırtını döndü. Bu kahramanlıktır, özveridir, cesarettir. Bunu asla unutmamalıyız. Şimdi de evsiz, işsiz, yurtsuz yaşama karşı sabırla direniyorlar. Bu da terörle mücadele sürecinde kritik bir döneme girdiğimizi gösteriyor.

SUR EYLEM PLANI VE PRATİK BİR BAKAN

Protokole ve alkışa doymuş başarılı bir eski belediye başkanı olan Özhaseki`nin şu sözünü çok tuttum: ?Buraya yapılan protokol ziyaretlerinden, iş yapmaya fırsat olmamış. Fazla söze gerek yok, çalışma vakti şimdi. Gerekirse Diyarbakır`a ofis açıp buradan çalışacağım.?

Sonuç odaklı bakış açısıyla Özhaseki`nin yıkılan ilçelerin imarı konusunda başarılı olacağını ümit ediyorum. Ancak hızlı olması gerek. Zira binlerce insan evlerinden uzak yaşıyor ve dayanmanın sınırına gelmişler.

TERÖRLE MÜCADELEDE KRİTİK EŞİK

PKK ve HDP tahmin edemedikleri tepki görüyor Kürt halkından, çünkü hayatlarını perişan ettiler. Devletin onlara bakış açısının değiştiğini görüyorlar. Sivilleri korumak için çaba gösteren askerin, eskisi gibi kendilerine potansiyel suçlu gibi bakmadıklarına şahitler. Cumhurbaşkanı`ndan, kaymakama kadar, herkesin teröre karşı, halkı kucakladığını anladılar. Bu yüzden PKK`ya, HDP`ye sırtlarını döndüler. Bu çok ciddi bir paradigma değişimidir.

Devletin kararlı, güçlü tavrını gördüler. Şimdi şefkatini, yardımını, güvenini görme zamanı. Evsiz, yurtsuz, işsiz, perişan bir hayata karşı sabır bir yere kadar olur. Bu insanların bir gelecek kaygısı var. Ne olacağını tam bilemiyorlar. Evleri, iş yerleri, çocuklarının okulları yeniden olacak mı? Bu sorular kafalarını çok meşgul ediyor.

KÜRT HALKININ DEVLETLE KUCAKLAŞMASI İÇİN

Hükümet, Sur eylem planı gibi, Nusaybin, Cizre, Şırnak, Yüksekova, Silopi eylem planlarını da açıklamalı hemen. İnsanlara geleceklerinin devletin güvencesi altında olduğunu hissettirmeli. Bunu sürekli ve düzenli bir şekilde halka doğrudan anlatmalı. Bunun için iletişim planlamaları yapılmalı.

Terörle mücadelede, halkın PKK/HDP`ye sırt çevirmesinin etkisini hepimiz gördük. Bu çok hayati bir tavırdı. Şimdi Kürt halkının tam anlamıyla devletle barışması, kucaklaşması ve aidiyet hissetmesi için ikinci kritik aşamaya girdik.

Bu da terörle siyasi, sosyal, ekonomik mücadele kısmına girer. Burada güvenlik bürokrasisinden çok, diğer bakanlıklara iş düşüyor.

 

 



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.