Tek Gözlü Odada Yaşam Mücadelesi Veren Bulut Ailesine Yardım Eli

Tek Gözlü Odada Yaşam Mücadelesi Veren Bulut Ailesine Yardım Eli

Diyarbakır?ın Sur ilçesinde çatışmalardan dolayı başka bir semte taşınmak zorunda kalan ve tek gözlü odada yaşam mücadelesi veren Bulut ailesine Diriliş Başkanları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Danışmanı iş adamı Engin Özmen yardım elini uzattı.

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde çatışmalardan dolayı başka bir semte taşınmak zorunda kalan ve tek gözlü odada yaşam mücadelesi veren Bulut ailesine Diriliş Başkanları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Danışmanı iş adamı Engin Özmen yardım elini uzattı.

Sur ilçesinde aylarca süren sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların ardından dramlar ortaya çıkmaya başladı. Sur`da yaşayan ancak çatışmalar yüzünden evlerinden olan Bulut ailesi Şehitlik semtine taşınmak zorunda kaldı. Halısı bile olmayan evde sağlıksız koşullarda yaşamak zorunda kalan 65 yaşındaki anne Sakine Bulut ve özürlü oğlu 35 yaşındaki Mehmet Salih Bulut`a yardım eli Diriliş Başkanları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Danışmanı iş adamı Engin Özmen`den geldi. Mardinkapı Mezarlığı karşısında bulunan tek gözlü odada yaşam mücadelesi veren Bulut ailesine yardım elini uzatan Özmen, ailenin acil ihtiyaçlarını karşıladı.

ÇATIŞMALARDAN DOLAYI EVSİZ KALDIK

Yaşanan çatışmalardan dolayı evsiz kaldıklarını ve mağdur duruma düştüklerini, şu an oturdukları tek gözlü odanın bile kirasını ödeyemediklerini belirten Sakine Bulut, Çok perişanız, çok mağduruz işte görün halimizi her şey ortada. Ortada kalmışız eski evimizden memnunduk. Bizi perişan ettiler, ekmeğe muhtaç ettiler, komşularımız bize yardım ediyorlardı, Allah razı olsun geçinip gidiyorduk. Ama şu an çok perişanız yarı aç yarı tok yaşıyoruz. Engelli oğlumun sakatlık maaşı var yeterli değil, Allah hakkımızı bırakmasın, bizim gibi binlerce insan mağdur oldu. Fakirlik çok zordur Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin diye konuştu.

Aile için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Özmen, beraberinde götürdüğü yardım paketlerini aileye teslim etti. Özmen, Bir yakını çok mağdur olan bir ailenin olduğunu söyleyip bizden yardım istedi. Bizde bu mübarek günde gidip aileyi gördük ziyaret ettik. Ramazan ayı dolayısıyla hazırladığımız yardım paketini aileye verdik. Ailenin içerisinde bulunduğu mağduriyeti gözlerimizle gördük. Bu aile için elimizden gelen her şeyi yapıp takipçisi olacağız. Tek odalı evde yaşam mücadelesi aile evde hiç bir şey olmadığı için iftar çadırına gidip iftarlarını açıyorlar, dram üzerine dram yaşıyorlar. İmkanlarımız nispetinde aileye yardımcı olmaya çalışacağız diye konuştu. - DİYARBAKIR



Enkazdan kurtarmıştı, dünya evine girdiler

Meteorolojiden sağanak uyarısı

Yönetimde kadınların eşit temsili için paydaş çalıştayı

Nevşehir'de Yaz Spor Okulları'na görkemli açılış

Ankara Büyükşehirden lise öğrencilerine yaz kampı

World Akustik konserleri sürüyor

Beylikdüzü'nde 'Beslenme Saati' ile çocuklara 45 milyon TL’lik sosyal destek

Sağanak yağış geliyor! Meteoroloji 8 ili uyardı

Animasyon pazarı genç aktörlerle büyüyecek

PERYÖN, çalışan mutluluğunun sırrını konuştu

TİM Gösteri Merkezi, Darüşşafaka Cemiyeti'ne teslim edildi

Acenteler, İskoçya’nın sanat ve tarihi güzelliklerini keşfetti

Haftanın ilk günü hava nasıl olacak?

İstanbul Beylikdüzü'nde olta balıkçılığında 6. buluşma

'Elektrikli Araçlarda Lityum İyon bataryalar' kitabı tanıtıldı