O şehirde ilk kez görüntülendi

O şehirde ilk kez görüntülendi

Bartın Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Emir Özay, kentte ilk kez yaban kedisi ve vaşak görüntüledi.

Eskişehir?in yaban hayatını fotoğraflayan Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Orman Mühendisi Emir Özay, kentte ilk kez yaban kedisi ve vaşak görüntüledi.

Eskişehir sınırları içinde bulunan büyük memelihayvan türlerinin ve popülasyon yoğunluklarının fotokapan yöntemi ile tespit edilmesine ilişkin araştırmada sonuçlar alınmaya başlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

İl genelinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü?nden alınan izinler doğrultusunda ormanlık alanda yapılan fotokapan çalışmalarında birçok yaban hayvanı türü tespit edilerek kayıt altına alındı.

Yapılan çalışmalar kapsamında varlığı bilinen bozayı, kurt, kızıl geyik, yaban domuzu, yaban tavşanı, kızıl tilki, çakal, sansar, saz kedisi ve porsuğun yanı sıra yaban kedisi ve vaşak ise ilk kez tespit edilerek fotoğraflandı. 

Bu konudaki çalışmalarını sürdüren Orman Mühendisi Emir Özay, Eskişehir?in yaban hayvanları çeşitliliği açısından oldukça zengin bir kent olduğunu kaydetti.?Yaptığımız çalışmalar ile bu güzellikleri gün yüzüne çıkarmaya ve koruma altına almaya çalışıyoruz? diyen Özay, şöyle konuştu:

?Eskişehir`de varlığı bilinmeyen, kayıtlarda olmayan vaşak ve yaban kedisinin ilk fotoğraflarını çekmiş olmaktan da ayrıca gurur ve mutluluk duyuyorum. Çalışmalarım tüm hızıyla devam ediyor. Yaban hayatına ilgi duyan, gönül veren belediyelerimizden ve Eskişehir?in büyüklerinden de desteklerini bekliyorum ve benimle iletişime geçmelerini istiyorum. Herkese çok teşekkür ederim.?



Celal Bayar'ın kızı için TBMM'de son görev

Enkazdan kurtarmıştı, dünya evine girdiler

Meteorolojiden sağanak uyarısı

Yönetimde kadınların eşit temsili için paydaş çalıştayı

Nevşehir'de Yaz Spor Okulları'na görkemli açılış

Ankara Büyükşehirden lise öğrencilerine yaz kampı

World Akustik konserleri sürüyor

Beylikdüzü'nde 'Beslenme Saati' ile çocuklara 45 milyon TL’lik sosyal destek

Sağanak yağış geliyor! Meteoroloji 8 ili uyardı

Animasyon pazarı genç aktörlerle büyüyecek

PERYÖN, çalışan mutluluğunun sırrını konuştu

TİM Gösteri Merkezi, Darüşşafaka Cemiyeti'ne teslim edildi

Acenteler, İskoçya’nın sanat ve tarihi güzelliklerini keşfetti

Haftanın ilk günü hava nasıl olacak?

İstanbul Beylikdüzü'nde olta balıkçılığında 6. buluşma