ÖZEL KALE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ VE AKŞAM LİSESİ

ÖZEL KALE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ VE AKŞAM LİSESİ

      Kale okullarının GEBZE ESKİHİSAR da bulunan Kale Anadolu sağlık meslek lisesi sağlık hizmetleri alanın da hemşire yardımcılığı bölümü ve kale akşam lisesi olmak üzere eğitim vermektedir. Kendi alanında dünya sağlık örgütü standartlarına ve Türkiye sağlık bakanlığı kriterleri ne uygun Milli Eğitim müfredat ve müktesebatına uygun hizmet vermeyi kendine ilke edinmiştir.  Her biri alanında uzman, mesleki kariyer sahibi uzman öğretmenler eşliğinde, öğrencilerin hayata çağın gereklerine uygun olarak hem akademik hem de sosyal yönden donanımlı bir şekilde yetiştirir. Elit ilkokul ve akademik ortaokul ile ilkokuldan itibaren ezbere değil öğrenmeye dayalı, öğrencinin bilişsel ve sosyal yeteneklerini de geliştiren bir eğitim yaklaşımı sunuyor.

      Devamlı eğitim kadrosuyla öğrencilerinin gerek ders gerek uygulama gerekse beceri eğitiminde en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmaktadır. Kale okulları ticaret den ziyade öğrencilerin rehberlik okula devam akademik başarı öğretmen öğrenci veli koordinasyonu nun sağlanması konuları esas olarak alınmaktadır. Okul müdürü Ahmet ÖCAL 2011 yılından beri sağlık meslek lisesi olarak aynı zamanda Türkiye de ilk açılan Sağlık meslek liseleri arasında olduğunu belirtti. Müdür yardımcısı Merve GÜLLE Sağlık eğitimi almak isteyen 8 ve 9 sınıf öğrencilerinin kesinlikle okulumuzdan bir bilgi alıp sonra tercihlerini yapmalarını tavsiye ettiğini belirtti.

      Kale okulları Yön.Kurul Başk. Nı Bahir AZAK  Kale Koleji Okullarının misyon olarak ,Türkiye?yi 21. yüzyılda söz sahibi yapacak yeni nesiller yetiştirmektir. Bunun için gerekli nitelik sıçramasına katkıda bulunmak bu misyonun ana omurgasını teşkil eder. Okullarımızın eğitim camiası içindeki yerlerinin kavramsal bağlamda saptanmasına, varlık nedenlerinin, görev ve işlevlerinin açıklığa kavuşturulmasına önayak olmak; onların ufkunu genişletmek, dünyaya açılmalarına yardım etmek, yetişkin yaşamlarında tutunabilmek için ihtiyaç duyacakları farkındalık, merak, hayal gücü, yaratıcılık, özen, sorumluluk ve muhakeme gibi temel değerleri aşılamak, teşvik etmek, derinleştirmek misyonlarımız arasındadır. Özellikle sanayi ve teknolojimizi çağdaş dünya seviyesine yükseltecek patent, lisans, tasarım, ürün üretimlerini hızlandıracak uluslararası nitelikte bilgi ve becerileri haiz nesiller yetiştirilmesi misyonumuzun vazgeçilmezidir. Bunun için de araştırma faaliyetlerinin desteklenmesi olmazsa olmazıdır.

     AZAK Eğitim birimlerimizi akademik çalışmaların cazibe merkezi haline getirerek, bölge, ülke ve küresel sorunlara bilimsel çözümler üretecek nesiller yetiştirmektir. Vizyonumuz geleceğimize yön verecek yavrularımızın eğitim ve öğretim standartlarını küresel akranlarıyla yenişebilecekleri evrensel düzeye yükseltmek, yaygınlaştırmak, idame ettirmek, eğitime dinamizm ve itibar kazandırmaktır. Bunun için de sürekli araştırma yolu ile mükemmeliyeti hedeflemekteyiz.
Vizyonumuzun ana öğelerini şu biçimde özetlemek mümkündür:


? Hızla küreselleşen dünyanın değişimine senkronize olmak, gelişmelerin ardında kalmamak, uluslararası standartlardan ödün vermemek;
? Eğitim programlarımızı, modern çağın ihtiyaçlarına cevap verecek yol, yöntem ve usullerle zenginleştirmek;
? Öğretmenlerimizin akademik müktesebatlarının ötesinde, uzmanı oldukları konulara/sektörlere ilişkin gelişmeleri, güncel mesele ve gidişatları izlemelerini, derslerine yansıtmalarını ve öğrencileri ile paylaşmalarını sağlamak;
? Göreli ekonomik avantaj/istihdam sağlayan sektör ve işkollarında, öğrencilerinin doğrudan uzmanlık geliştirmelerini sağlamak, kariyer edindirmek vizyonumuzun ana öğelerini oluşturmaktadır diye belirtti.

 



Anahtar Kelimeler:

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.