Ülkemizde her sene düzenli olarak Aralık ayında kutlanan Yerli Malı Haftası içerisine girdik. 12- 18 Aralık?ta tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan hafta da tutumlu olmak ile yatırım yapmanın ayriyeten yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır. Milyonlarca öğrenci ve veli stantların açıldığı ve yerel ürünlerin tüketici ile buluştuğu etkinliklerde hem alışveriş yapıyor hem de güzel havanın tadını çıkarıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası"nı bu sene okullarda yeni bir bakış açısıyla, "yerli üretim" temalı etkinliklerle kutluyor. Ülkemizdeki okullarda Türkiye`de üretilen ve yurt dışına satılan ürünlerin tanıtımının yapılması, veli bilgilendirme toplantıları gibi etkinliklere imza atılıyor. Peki Yerli Malı Haftası nedir? Neden kutlanır? Ekip haber polis muhabiri mustafa Baylan, yerli malı haftası haberini sizler için aktardı işte o detaylar.
Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye`de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır
Günler ve Haftalar arasında yer alan Yerli Malı Haftası nedir, neden kutlanır? sorusuna yanıt aranıyor. Belirli gün ve haftalar arasında yer alan eski adıyla "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" olan Yerli Malı Haftası 12-18 Aralık`ta tüm okullarda etkinliklerle kutlanıyor. Bu hafta da Türk malının önemi vurgulanırken, tüketim artırılmaya çalışılır. Ülkenin zengin kaynaklarından bahsedilir. Öğrenci ve öğretmenlerin yöresel kıyafetler giyerek farkındalık oluşturduğu Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlama etkinliğinin amacına ulaşması için büyük emek harcanır. Peki Yerli Malı Haftası nedir, neden kutlanır? Yerli Malı Haftası önemi ve anlamı nedir? Nasıl ortaya çıktı?
YERLİ MALI NEDİR, NEDEN KUTLANIR? NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Ülkemizde Yerli Malı Haftası kutlanmaya başlandı. Haberimizde, Yerli Malı Haftası anlam ve önemine dair merak edilenlere erişebilirsiniz.