Tarih: 14.06.2019 05:00

POMPEO: BU SALDIRI İRAN`IN İŞİ

Facebook Twitter Linked-in

ABD yönetimi, Umman Körfezi`nde Japonya`ya giden iki petrol tankerine yapılan saldırılardan dolayı İran`ı suçladı.

 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"İRAN UZUN ZAMANDIR HÜRMÜZ BOĞAZI`NDAKİ PETROL AKIŞINI SABOTE EDİYOR"

 

İran`ın uzun zamandır Hürmüz Boğazı`ndaki petrol akışını sabote ettiğini, şimdi ise her noktada benzer saldırılar düzenlediğini öne süren Pompeo, son 2 aydır İran tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen saldırılara atıfta bulundu.

"UMMAN KÖRFEZİ`NDEKİ İKİ PETROL TANKERİNE YAPILAN SALDIRIDAN DA İRAN SORUMLU"

Pompeo, İran`ın Umman Körfezi`ndeki iki petrol tankerine yapılan son saldırılardan da sorumlu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Elimizdeki istihbari bilgilere, saldırıyı düzenlemek için kullanılan silahlara ve profesyonelliğe baktığımızda İran`ın sorumlu olduğunu görüyoruz. Bölgede bu karmaşık saldırıyı düzenleyecek kaynak ve yeteneğe sahip herhangi vekil bir grup yok. Bu saldırı, İran`ın ABD ve ortaklarına karşı düzenlediği tehlikeli saldırılardan sadece bir tanesi. Bu provoke edici saldırılar, denizcilikteki `sefer özgürlüğü` kurallarının yanı sıra uluslararası barış ve güvenliğe açık bir tehdit oluşturmaktadır."

JAPONYA, GEMİLERİN SALDIRIYA UĞRADIĞINI DUYURMUŞTU

Umman Körfezi`nde sabah saatlerinde iki büyük petrol tankerinde patlamalar olmuştu. Tankerlerdeki 44 kişilik mürettebat, İran arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak, İran`ın Hürmüzgan eyaletine bağlı Cask Limanı`na götürülmüştü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —