PENÇE HAREKATINDA RAKAMLAR AÇIKLANDI

PENÇE HAREKATINDA RAKAMLAR AÇIKLANDI

Pençe Harekatı`nın rakamları açıklandıIrak`ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 15 gündür devam eden Pençe Harekatı`nda 100 mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirildi. Kaynak: Pençe Harekatı`nın rakamları açıklandı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 27 Mayıs`ta başlayan Pençe Harekatı`nda terör örgütü PKK`ya karşı yürütülen operasyonlar kararlı şekilde devam ediyor.

Komandolar, zorlu arazi şartlarına rağmen PKK`lı teröristler ile kullandıkları mağara ve sığınakları imha ederken, tuzaklanan mayın ve el yapımı patlayıcılar da etkisiz hale getiriliyor.

Harekatta 43 PKK`lı terörist etkisiz hale getirilirken 15`inci gününde 24 mayın/EYP daha tespit edilerek imha edildi. Böylece bugüne kadar imha edilen mayın/EYP sayısı 77 oldu.

Harekatın başlangıcından bu yana teröristlerin kullandığı 100 mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Sığınaklarda, 10 AK-47 piyade tüfeği, 9 bin 730 AK-47 mühimmatı, bir dragunov keskin nişancı tüfeği, bir BKC makineli tüfek, 600 BKC mühimmatı, iki RPG-7 roketatar, 15 RPG-7 roketi, iki doçka uçaksavar makineli tüfeği, 6 bin 693 doçka mühimmatı, 13 antitank roket, 6 el bombası, 3 bin 200 kilo patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat, 21 havan mühimmatı, 13 jeneratör, 2 sabit merkez telsizi, 104 jelikan benzin, 9 dizüstü bilgisayar ve EYP yapımında kullanılan malzemeler ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.