BÖYLE VAHŞET GÖRÜLMEDİ

BÖYLE VAHŞET GÖRÜLMEDİ

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) teğmeni Nikos Metaksas tarafından öldürülen 7 kişiden biri olan 29 yaşındaki Maricar Valtez?e ait cansız beden `Kırmızı Göl`de bulunan bavulun içerisinde çürümüş olarak bulundu. Valtez`in ellerinin yanında tüm vücudunun da

Kırmızı Göl`den çıkarılan bavul ile ilgili basına fotoğraflar servis edildi. Rum dalgıç, cansız bedenin bulunduğu bavulu elleriyle yandaki tekneye kadar taşıyor.

Rum medyası da olayı `vahşet` olarak manşetlerine taşıdı.

Alithia, Başkanlık Sarayı?nda bulunan İtfaiye Teşkilatı Başkanı Markos Trangolas?un, cesedin bulunması ile ilgili olarak Rum Lider Nikos Anastasiadis`e, ?başkanım bulduk, bulduk? diye seslendiğini öne çıkardı.

VAHŞET`

Anastasiadis`i arayarak olay yerinden bilgi veren Rum Polis Genel Müdürü Kipros Mihailidis de "42 yıllık görev hayatımda ilk kez böyle bir vahşet görüyorum" dedi.

Kıbrıs Rum Kesimi`nde ortaya çıkan seri cinayetler sonrasında Kıbrıs Rum Adalet Bakanı Ionas Nicolaou görevinden istifa etmişti. Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis de; Polis Genel Müdürü Müdürü Zacharias?i görevden almıştı.