Çağdaş ve modern eğitim
Milli Savunma Üniversitesi`ne bağlı Kara Harp Okulu`nda yabancı öğrenciler dahil yaklaşık 3 bin 500 subay adayı eğitim alıyor. Yabancı öğrenciler diğer Harbiyeliler gibi, zorlu askeri eğitimlerin yanı sıra, akademik dersler ve spor eğitimlerine tabi tutuluyor. Öğrenciler seçmeli olarak, müzikten tiyatroya, halk oyunlarından resime kadar 18 farklı eğitsel dalda uzman hocalar tarafından verilen derslerle sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirebiliyor. Türk öğrencilerle aynı koğuşlarda kalıyor, aynı sınıflarda ders işliyor, aynı eğitimleri alıyorlar. Komando ihtisas kursunun yanı sıra, İzmir Menteş Kampında da zorlayıcı bir eğitimden geçiyorlar. Aldıkları eğitim sayesinde iyi birer Harbiyeli olma yolunda emin adımlarla ilerleyen öğrenciler, aynı zamanda Türk tarihi ve kültürüne de çok hakimler. Yabancı öğrencilerin Türk kültürünü yakından tanıması için yıllardır Harbiye`de devam eden bir uygulama da var. Yaz ve sömestır dönemlerinde, sınıf arkadaşlarının daveti üzerine, yabancı öğrenciler; arkadaşlarının evlerine giderek, Türk kültürünü ve aile yapısını yakından tanıma fırsatı buluyor.
Ana dilleri gibi Türkçe konuşuyorlar
Ülkelerindeki milli savunma bakanlıkları tarafından seçilerek, Türkiye`ye gönderilen askeri öğrenciler, ilk olarak Harbiye`de bir yıl Türkçe hazırlık eğitimi alıyor. Aldıkları eğitimlerle Türkçe`yi anadilleri gibi konuşan yabancı öğrenciler, hazırlık sınıfının ardından 4 yıl boyunca Türk öğrencilerle birlikte subay eğitimi alıyorlar.Uzun yıllar sürecek arkadaşlıkların temellerini bu okulda atıyorlar.
Askeri ateşe olarak dönüyorlar
KHO`dan daha önce mezun olan yabancı subaylar ülkelerinde önemli görevler üstleniyorlar. Aldıkları eğitim sayesinde Türkçe`yi ana dili gibi konuşan yabancı subaylar ilerleyen yıllarda Türkiye`ye gelerek ülkelerinin ateşeliklerinde çalışabiliyor. Türkiye`de şu anda bulunan Kazakistan, KKTC ve Azerbaycan askeri ateşeleri de KHO`dan yıllar önce mezun olan öğrencilerden.
"Yıldızların irfan yuvası" olarak bilinen Kara Harp Okulu (KHO), askeri ve akademik eğitim vermek üzere yabancı öğrencilere de kapılarını açıyor. KHO`da 20 farklı ülkeden 411 misafir yabancı öğrenci bulunuyor. Buradaki 5 yıllık eğitimlerinin ardından ülkelerine subay olarak dönen öğrenciler, Türkçe`yi ana dilleri gibi konuşabiliyor.
Başta Türkiye Cumhuriyet`nin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, devlet adamları, genelkurmay başkanları, kuvvet komutanları ve sayısız komutan yetiştiren Kara Harp Okulu`nda (KHO), farklı ülkelerden gelen yüzlerce yabancı öğrenci de eğitim alıyor. İkili anlaşmalar kapsamında aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Bosna Hersek, Azerbaycan, Kazakistan, Afganistan, Arnavutluk, Moldova, Gambiya, Somali ve Güney Kore`nin de bulunduğu 20 dost ve müttefik ülkeden 411 öğrenci, KHO`da eğitim görüyor. Ayrıca Hava ve Deniz Harp Okullarında da yabancı öğrenciler bulunuyor.