Tarih: 16.05.2019 03:50

SKANDAL TÜRKİYE TASARISI

Facebook Twitter Linked-in

New York vekili Demokrat Eliot Engel ile Teksas vekili Cumhuriyetçi Michael McCaul, Türkiye`nin S-400 alımına ilişkin Dışilişkiler Komitesi?ne bir karar tasarısı sundu.

Türkiye`nin Rusya ve İran ile iş birliği yaptığı belirtilen tasarıda, "Türkiye`nin almayı planladığı S-400`ler, ABD ve NATO ortaklarının güvenliğinin altını oyuyor, Türk-Amerikan ilişkilerini zayıflatıyor ve Türkiye`nin F-35 Müşterek Taarruz Uçağını kullanımı ve F-35 üretimine katılımı ile uyuşmuyor." ifadeleri yer aldı.

Tasarıda, Türkiye`nin F-35 programının yanı sıra ABD`den birçok silah ve araç aldığı belirtilerek, Temsilciler Meclisinin Türkiye`ye Patriot satışına tam destek verdiği ifade edildi.

"SATIŞI DURDURUN" ÇAĞRISI

Temsilciler Meclisinin S-400 alımı dolayısıyla Türkiye`yi kınadığı belirtilen tasarıda, Türkiye`nin S-400`leri alması durumunda F-35 programından çıkarılması ve Türkiye`ye F-35 satışının durdurulması çağrısında bulunuluyor.

Tasarıda Türkiye`nin S-400 sistemlerini almasının, ABD Hasımlarına Yaptırım Yoluyla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında "önemli bir işlem" olarak kabul edildiği belirtilirken, S-400`leri teslim alması durumunda CAATSA yasası kapsamında Türkiye`ye yönelik yaptırımların tam uygulanması istenildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —