KAĞITHANE`DE PANİK

KAĞITHANE`DE PANİK

Kağıthane`de 2 yıl önce temel kazısı yapılan inşaat alanının destek duvarı çöktü. Duvarla birlikte yolun bir bölümü de çökerken, iki otomobil inşaat alanına düştü.

Çağlayan Mahallesi Akıcı Sokağı`nda bir inşaatın istinat duvarında çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle istinat duvarının üst sokağındaki bazı
binalar, risk nedeniyle tahliye edildi. 

Boşaltılan binalardan biri, toprak kayması sonucu çöktü. İki otomobil binanın enkazının altında kaldı.  Olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Binalardan biri büyük bir gürültüyle çökmesi ise saniye saniye kaydedildi.

KAĞITHANE BELEDİYE BAŞKANI`NDAN AÇIKLAMA

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin yıkılan bina ve yıkım tehlikesi yaşayan binalar hakkında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Öztekin, "Bugünden itibaren yıkıma başlıyoruz. Arkada kalan binalara da bakıp, hızlı bir şekilde tahliyelerini yaptık. İlçemizde yıkılması gereken, depreme dayanıksız bina varsa biz hepsini yıkacağız. Vatandaşımızın rızası önemli ama vatandaşımızın canından hiçbir şey kıymetli değil" dedi.
Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Çevre ve Şehircilik İl müdürümüz burada. Tün bakanlık yetkililerimizle beraber, belediyemizle birlikte takip ediyoruz. Tüm komşularımızın sıkıntı olmaması için bu süreç içinde hem bu akşam konaklayacakları yerleri hem de diğer barınma ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılayacağız. Çünkü eğitim de devam ediyor aynı zamanda. Çocuklarımızla beraber de bu süreci hızlı bir şekilde geçireceğiz. TOKİ de işin içerisinde şu anda. TOKİ`nin yetkilileri de buraya geliyor. Bölgedeki dönüşümü hızlı bir şekilde sağlayarak, sadece bu binalar değil, bunlar gibi olan binaların tespitini önceden yapmıştık. Bunlarla ilgili de TOKİ ve bakanlığımız aracılığıyla hızlı bir şekilde çözüm bulacağız." diye konuştu. 

"BİZİM BU KONUDAKİ SEVİNCİMİZ ÖZELLİKLE HİÇBİR CAN KAYBI VE YARALIMIZ OLMAMASI"

Öztekin, "Buradaki binalar 1990`dan sonra yapılan binalardı. Özellikle 25-30 yıllık binalar. İster istemez aşağıda kottaki adada dönüşümden kaynaklanan istinat duvarının çökmesiyle beraber, yağışlarla beraber o binaların alt kotları boşaldığından dolayı çökme tehlikesi oldu. Bizim bu konudaki sevincimiz özellikle hiçbir can kaybı ve yaralımız olmaması. Bu çok önemli. Çünkü istinat duvarının çökmesinin ardından yarım saat sonra bina yıkılıyor. İstinat duvarının çökmesinden sonra gerekli tedbiri alıp, binaları boşalttık. Maddi hasarı devletimizle el birliğiyle vatandaşımızın işbirliğiyle çözeceğiz.  



Anahtar Kelimeler:

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.