DÜNYA

DÜNYA Haberleri

AB KAPISI TÜRKİYE`YE AÇIK

AB KAPISI TÜRKİYE`YE AÇIK

AB kurumlarının tüm baskısına rağmen, Brüksel`den  Türkiye ile müzakereler için dün olumlu bir sinyal geldi.  AB Komisyonu Başsözcüsü Schinas, demokrasi alanında ilerlemeler kaydedildiği müddetçe AB`nin kapısının Türkiye`ye açık kalacağını belirtti. Kayna

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başsözcüsü Margaritis Schinas, yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu`nun (AP) Türkiye`nin üyelik sürecini askıya alma çağrılarına karşı AB Komisyonunun tutumunun net olduğunu belirtti.

Schinas, üyelik sürecinin askıya alınması için tüm üye ülkelerin oybirliğinin gerektiğine dikkati çekerek, halihazırda bunun gerçekleşmediğini ifade etti. Schinas, `Türkiye aday ülkedir. Bağlantı kurmaya ve birlikte çalışmaya devam ediyoruz. AB`nin kapısı Türkiye`ye açıktır ve açık kalmaya devam edecektir. Kapının açık kalması için de menteşelerin işlevsel olması gerekir` diye konuştu.

MENTEŞELER PAS TUTMASIN

`Kapıyı açık tutmak için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Menteşelerin pas tutmasını engellemeliyiz. Türkiye-AB ilişkileri açısından menteşeleri reform, hukukun üstünlüğü, demokrasi olarak tanımlamak mümkün.` diyen Schinas, bu alanda ilerlemeler kaydedildiği müddetçe AB`nin kapısının Türkiye`ye açık kalacağını belirtti.

?TÜRKİYE İSTİKRAR DÖNEMİNE GİRİYOR`

Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğine yönelik değerlendirmesinde Schinas, `Türkiye seçim dönemini geride bırakarak önümüzdeki 4 yıl boyunca istikrar dönemine giriyor. Bunu bir fırsat olarak görebiliriz` vurgusunu yaptı.

Seçim süreçlerinin sadece Türkiye`de değil, tüm dünyada siyasi gündemi olumsuz etkileyebildiğine işaret eden Schinas, Türkiye ve AB`nin özellikle `olumlu gündem` maddeleri üzerinde çalışmaya devam etmesi gerektiğine dikkati çekti. Schinas, Türkiye ve AB`nin terörle mücadele, göç, bilgi paylaşımı, ticaret, ulaşım ve enerji gibi konularda aktif bir iş birliği yürüttüğünü ve bu alanlarda çalışmaya devam etmesi gerektiğini ifade ederek, `Yakın zamanda açıklanan ekonomik reform programı da olumlu bir adım. Türkiye-AB ilişkilerinde ateşi canlı tutuyoruz` açıklamasını yaptı. 

 



Anahtar Kelimeler:

Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları Teşkilatı Sözleşmesi Resmi Gazete'de

Bakan Göktaş Cezayir'den Türk iş dünyasına seslendi

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky TBMM'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Hollanda'da 'Kırmızı Beyaz' buluşmalar

Başkan Erbaş, İslam dünyası Hac Heyetleri Başkan ve Bakanları ile bayramlaştı

Erdoğan Paşinyan'la hem bayramlık, hem de diplomatik görüştü

Avrupa'da uyuşturucu her yerde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 liderleriyle buluştu

G7 Liderler Zirvesi’nde ikinci gün

NATO'da geleneksel aile fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspanya'nın Filistin kararı çok mühimdir

İspanya ile 11 anlaşma imzalandı

Bakan Güler NATO Karargâhı'nda...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Kralı 6. Felipe ile görüştü