TRUMP BUGÜN İMZALIYOR

TRUMP BUGÜN İMZALIYOR

ABD Başkanı Donald Trump`ın, Golan Tepeleri`ndeki "İsrail egemenliğini" tanıyan kararnameyi bugün imzalaması bekleniyor. İsrail Dışişleri Bakanı Vekili ve Uluştırma Bakanı Yisrael Katz, "Başkan Trump, yarın (bugün) Başbakan Netanyahu`nun huzurunda, İsrail

İsrail Dışişleri Bakanı Vekili ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, ABD Başkanı Donald Trump`ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray`da yapacağı görüşmede işgal altındaki Golan Tepeleri`ni "İsrail toprağı" kabul eden kararnameyi imzalayacağını açıkladı.

İMZA HABERİNİ DOĞRULADI

AA`da yer alan habere göre Katz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail basınında, Trump`ın bugün Netanyahu ile Beyaz Saray`da yapacağı görüşmede Golan Tepeleri`ndeki "İsrail egemenliğini" tanıyan belgeyi imzalayacağı yönündeki haberleri doğruladı.

BUGÜN VE YARIN GÖRÜŞECEKLER

Açıklamasında, İsrail ile ABD ilişkilerinin, "hiç olmadığı kadar iyi" olduğunu söyleyen Katz, "Başkan Trump, Başbakan Netanyahu`nun huzurunda, İsrail?in Golan?daki egemenliğini tanıyan kararnameyi imzalayacak" ifadesini kullandı. Resmi ziyaret kapsamında Washington`ta bulunan Netanyahu, bugün Beyaz Saray`da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. Trump ile Netanyahu salı günü yine Beyaz Saray`da akşam yemeğinde bir araya gelecek.

52 YIL SONRA TANIMA KARARI

ABD Başkanı Donald Trump, 21 Mart`ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "52 yılın ardından ABD için İsrail`in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi" değerlendirmesinde bulunmuştu. İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri?ni 1967?den bu yana işgal altında tutuyor.