TANAP SINIRA DAYANDI

TANAP SINIRA DAYANDI

Azeri gazını Türkiye`ye, oradan da Avrupa`ya ulaştıracak olan TANAP projesinde, Avrupa`ya gaz iletecek Faz-1 kısımda 15 Nisan`da testlere başlanacak. 1 Temmuz`da da Avrupa`ya gaz verilmesi planlanıyor. Kaynak: TANAP sınıra dayandı

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, İpsala`da bulunan TANAP MS4 ölçüm istasyonunda dün basın mensuplarıyla bir araya geldi ve projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TANAP`ın ticari işletmecilik faaliyetlerini 190 personelle sürdürdüğünü kaydeden Düzyol, projenin başlangıcında 11,77 milyar dolarlık yatırım maliyeti hesapladıklarını ancak bunun yaklaşık yüzde 41 tasarrufla 7 milyar dolar seviyesine kadar düşürüldüğünü anımsattı.

Düzyol, proje kapsamında 30 Haziran 2018 ile 28 Şubat 2019 arasında toplam 1 milyar 250 milyon metreküp doğalgazın Türkiye`ye taşındığını belirterek, ``Haziran sonuna kadar 2 milyar metreküp, 2019 sonuna kadar da 4 milyar metreküp gaz teslim etmiş olacağız`` ifadesini kullandı.

TESTLER NİSANDA BAŞLIYOR

TANAP`ın mevcut kapasitesinin yıllık 16 milyar metreküp, tasarım kapasitesinin ise 31 milyar metreküp olduğunu dile getiren Düzyol, ilave kompresör yatırımlarıyla kapasitenin önce 24 milyar sonra 31 milyar metreküpe çıkarılabileceğini vurguladı. Projenin Faz-0 kısmından Türkiye`ye gaz iletildiğini bildiren Düzyol, Avrupa`ya gaz iletecek Faz-1 kısımda ise 15 Nisan`da testlere başlanacağını söyledi. TANAP`ta genel ilerleme oranının şubat sonu itibarıyla yüzde 98 olduğunu kaydeden Düzyol, ``Her şey yolunda giderse 1 Temmuz`da Avrupa`ya gaz vermeyi öngörüyoruz`` dedi.

10 YENİ CANLI TÜRÜNE RASTLADIK

Saltuk Düzyol, proje kapsamında 108 milyon adam-saatten fazla çalışıldığını belirterek, ``2019 Şubat sonu itibarıyla toplam yazışma sayısı 152 bin. Kurumlardan alınan görüş sayısı 3 bin 278 ve aldığımız izin sayısı 7 bin 351 oldu. Toplam imzalanan kontrat tutarı 5 milyar 368 milyon dolar.

Bu süreçte toplam 10 yeni canlı türüne rastladık. Bunlardan 9`u hayvan biri de bitki. 154 yeni arkeolojik alana rastladık. 84 milyon dolar bütçeyi sosyal ve çevresel yatırım programına ayırdık. Yaklaşık bine yakın projeye destek verdik`` diye konuştu.

TÜRKİYE`Yİ ÖNEMLİ BİR AKTÖR HALİNE GETİRECEK

TANAP`ın Türkiye`yi önemli bir aktör haline getireceğini vurgulayan Saltuk Düzyol, ``Sadece koridor olmanın ötesinde enerji merkezi olmak için önemli bir adım da gerçekleşmiş olacak`` ifadesini kullandı. Toplam bin 850 kilometre uzunluğa sahip olacak TANAP`tan yıllık 16 milyar metreküp doğalgaz taşınacak. Söz konusu miktarın 6 milyar metreküpü Türkiye`nin talebinin karşılanması için kullanılacak. Kalan 10 milyar metreküplük kısım ise Avrupa`ya gönderilecek.

TANAP HAKKINDA...

TANAP, Azerbaycan`ın Hazar Denizi`ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi`nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğalgazın öncelikle Türkiye`ye, ardından Avrupa`ya taşımak için geliştirilmiş bir projedir. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturmaktadır. TANAP, aralarında Bursa`nın da bulunduğu 20 ilden geçerek ve Yunanistan sınırında Edirne`nin İpsala ilçesine uzanıyor. Bu noktadan, itibaren hat, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı`na bağlanacak.



Anahtar Kelimeler:

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.