Tarih: 13.03.2019 05:10

BRETIX BİR KEZ DAHA İPTAL EDİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

İngiltere`de Başbakan Theresa May`in Avrupa Birliği ile vardığı anlaşma bugün bir kez daha İngiliz parlamentosunda oylandı.

Theresa May`in Brexit anlaşması Avam Kamarası tarafından 149 oy farkla reddedildi. 242 vekil anlaşmadan yana oy kullanırken, 391 vekil anlaşmanın aleyhinde oy kullandı.

May`in anlaşmasının reddedilmesinin ardından, İngiliz parlamentosu 13 Mart`taki oturumda `anlaşmasız ayrılık` seçeneğini oylayacak. Anlaşmasız ayrılık seçeneği onaylanırsa, İngiltere 29 Mart`ta anlaşmasız bir şekilde AB`den ayrılacak. Parlamento anlaşmasız ayrılığa karşı çıkarsa, 14 Mart`ta Brexit`in ertelenmesi oylamaya sunulacak.

Başbakan May, oylamanın ardından yaptığı konuşmada, "Parlamento, anlaşmasız ayrılıktan yana oy kullanırsa hükümet bunu uygulayacak. Parlamento anlaşmasız ayrılığı reddederse, Perşembe günü Brexit`in ertelenmesi için oylama yapacağız. Anlaşmasız ayrılığa karşı, erteleme için oy kullanmak problemi çözmeyecek. Avrupa Birliği, ertelemeyi ne için kullanacağımızı bilmek isteyecek." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —