FIRAT AYDINUS PFDK`YA SEV EDİLDİ

FIRAT AYDINUS PFDK`YA SEV EDİLDİ

TFF Hukuk Müşavirliği, hakemler Fırat Aydınus ile Yusuf Bozdoğan`ı talimatlara aykırı hareketleri nedeniyle PFDK`ya sevk etti

Türkiye Futbol Federasyonu, Evkur Yeni Malatyaspor - Medipol Başakşehir maçında yardımcısı Yusuf Bozdoğan`a küfür ettiği iddia edilen hakem Fırat Aydınus`un PFDK`ya sevk edildiğini açıkladı. Yaşanan tartışma nedeniyle yardımcı hakem Yusuf Bozdoğan da PFDK`ya sevk edildi. Sevk kararına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TFF`ye tescilli hakem Fırat Aydınus`un 03.03.2019 tarihli Evkur Yeni Malatyaspor - Medipol Başakşehir FK müsabakası içinde ve sonrasında futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlar sergilemesi suretiyle `talimatlara aykırı hareketi` nedeniyle Merkez Hakem Kurulu Talimatının 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK`ya sevkine karar verilmiştir.

 

 

TFF`ye tescilli hakem Yusuf Bozdoğan`ın 03.03.2019 tarihli Evkur Yeni Malatyaspor - Medipol Başakşehir FK müsabakası içinde ve sonrasında futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlar sergilemesi suretiyle `talimatlara aykırı hareketi` nedeniyle Merkez Hakem Kurulu Talimatının 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK`ya sevkine karar verilmiştir."

 

NELER YAŞANDI?

Evkur Yeni Malatya - Medipol Başakşehir maçında Fırat Aydınus ve yardımcısı Yusuf Bozdoğan arasında yaşandığı belirtilen kavga ile ilgili TFF soruşturma başlatmıştı. Maçtan sonra Aydınus ve Bozdoğan`ın soyunma odasında kavga ettiği ve Aydınus`un, yardımcısına "O bayrağı....." diye küfür ettiği öne sürülmüştü.