EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

ÖĞRETMENLERE MÜJDE

ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Ziya Selçuk`tan önemli açıklamalar

Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası`nda gündemle ilgili soruları yanıtladı, son dönemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret ettiği illerde neler yapılabileceği konusunda çok fazla önerileri geldiğini belirten Selçuk, herkesin kendi okulunda neler yapılabileceği konusunda çok ciddi bir çalışma içerisinde bulunduğunu söyledi.

Selçuk, sahadaki, okullardaki, öğretmenlerdeki enerjiyi çok yüksek bulduğunu vurgulayarak, bütün şehirlerde binlerce kişiyle görüştüklerini, konferanslarla verdiklerini dile getirdi. Bu işin eğitimsel yanı olduğuna, bir de seçim sürecinde bulunulduğuna işaret eden Selçuk, "Seçim öncesi AK Parti`nin faaliyetleri, geçmişteki faaliyetleri, ortaya konulan birtakım başarılar ve bu başarıların tekrar tekrar konuşulması, arkasından onların üzerine neyi inşa edebileceğimiz konusunda yeni fikirler, özellikle kalite üzerinde daha çok duracağımızı ifade ediyoruz" diye konuştu.

Bu arada yerel seçimlerle, eğitim sistemlerinin ilgisinin kurulduğunun, çünkü eğitimin, demokrasiyle çok yakından ilgili bir kurum olduğunu belirten Selçuk, şöyle devam etti:
"Hem ekonomi hem de demokrasi açısında yerel seçimlerin eğitimle bağlantısını konuşuyoruz. Eğer eğitimde güçlü bir beklenti varsa, bir talep varsa o zaman yerel seçimlerde de bize destek olunması gerektiği çok açık. Çünkü o iş birliği, ilçe belediyesi, il belediyesi, merkezi hükümet, bu üçü saç ayağı olarak bir araya geldiğinde ortaya çıkan sinerji çok daha büyük."



Anahtar Kelimeler:

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

Öğrencilere 'zanaat atölyeleri' açıldı

Ankara Üniversitesi mezunlarını uğurladı

KPSS sınava giriş belgeleri erişime açıldı

17 binden fazla çocuk “Enerji Okuryazarlığı” eğitimi aldı

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Okula yeni başlayacakların kayıtları adrese dayalı yapıldı

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

Koç Üniversitesi 30. dönem mezunlarını verdi

İBB’den LGS tercih döneminde ücretsiz danışmanlık

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

LGS sonuçları açıklandı, tercihler başladı

MEB'den LGS tercih süreci için ebeveynlere yönelik kılavuz

2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı

Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışmada