ÇAVUOĞLU: ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ

ÇAVUOĞLU: ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Etrafımız ateş çemberi, Suriye`deki yangını söndürmek için ne kadar çaba sarf ettiğimizi her platformda görüyorsunuz" dedi. Kaynak: Çavuşoğlu: Etrafımız ateş çemberi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu Türkiye`nin isim vermeden bazı Müslüman ülkeleri eleştirdi.

Çavuşoğlu, Suriye`de çözüm için Türkiye`nin çok çaba sarfettiğini belirtti.

Çavuşoğlu`nun açıklamalarından satır başları;

Amerika`dan, İsrail`den korkan Müslüman ülkelerin yalpalamaya başladığını görüyoruz hatta Filistinlilere `Siz de sesinizi fazla çıkarmayın` diye baskı yapan bazı ülkeler var. Müslüman ülkeden bahsediyorum, Amerika`dan bahsetmiyorum. Bunlar mı Kudüs`e sahip çıkacaklar? Geçtiğimiz 2 yılda İslam zirvelerinde ve BM Genel Kurulunda ABD ve İsrail`e karşı ezici çoğunlukla karar aldırırken bu ülkelerin korkaklığını, ürkekliğini gördük.

Etrafımız ateş çemberi, Suriye`deki yangını söndürmek için ne kadar çaba sarf ettiğimizi her platformda görüyorsunuz. Terörle mücadelesinden tutun da siyasi çözüme kadar, Fırat`ın doğusunun teröristlerden temizlenmesine kadar çok çalışıyoruz, çaba sarf ediyoruz.